Kedvezményes VIBE-bérlet jár annak, aki bekapcsolódik a Maros-parti szemétszedésbe

Kedvezményt ajánlanak a marosvásárhelyi VIBE Fesztivál szervezői azoknak, akik részt vesznek a Maros-part kitakarításában, közölték a szervezők, akik a VIBE Koli tudásfórum első előadóit is bejelentették.

A VIBE Koli a milleniumi nemzedékkel foglalkozik, az 1980 és 2010 között születetteknek pedig alap a környezettudatosság, olvasható a fesztiválszervező közleményében.Azok, akik április 14-én részt vesznek a kompnál a Marosvásárhelyi Rádió által szervezett szemétgyűjtő akcióban, és kitesznek egy-egy előtte-utána fotót Facebookra vagy Instagramra #vibetrashtag hashtaggel (a szemetes helyről, majd az általuk megtisztítottról), majd ezt elküldik a VIBE Fesztivál Facebook-oldalának, 20 százalékos kedvezményt kapnak a Blue Pass árából. Így 179 lej helyett 149-be kerül a bérlet.

A VIBE szervezői és önkéntesei tavaly és tavalyelőtt is besegítettek a szemétszedésnél. Idén az árkedvezménnyel és a mozgósítással a fesztiválozókat is megpróbálják bevonni.

Tibi atya a VIBE Kolin

A környezettudatosságon kívül a technológia egy másik olyan téma, ami különösen érdekli a Z és az Y nemzedék tagjait. Borzási Sarolta, a VIBE Koli programigazgatója szerint soha nem volt még ekkora szükség a digitális világ megértésére, mint 2019-ben. Ezért hívtak a Koliba olyan előadókat, akik ennek a területnek a szakértői, ráadásul népszerűek a kétezres évek és kétezer tízes évek után születtek körében.

„Az új nemzedékek beleszületnek a digitális világba, az idősebbek pedig próbálnak lépést tartani az újdonságokkal, ami nem mindig sikerül. Ez a világ nagyszerű lehetőségeket tár a millenniumiak elé, amelyekkel tudatosan kell élnünk, terveznünk és jó-rossz hatásait is meg kell értenünk” – mondta a programigazgató.A VIBE Koli húzóneve idén a közösségi média mém-sztárja, Tibi atya, akinek humoros, szarkasztikus bejegyzéseit minden huszonöt év alatti fiatal ismeri. A fiktív karakter mögötti mém- és blog-gyárosok a humbákföldi pap követői közösségéről beszélnek majd. A millenniumi nemzedék írónői is ott lesznek a Koliban: Kemény Zsófi, Kali Ágnes és Lupescu Kata. Kádár Magor arra keresi majd a választ, hogy miért (nem) fekszik a jelenlegi oktatás a millenárisoknak? Seer László a számítógép- és robot generációk fejlődését jogi és IT szempontból közelíti meg. Vitus-Bulbuk Emese pszichológus az új nemzedék felnőtté válásáról, a millenniumiak családalapításáról beszél. Koltai Balázs előadásában az innovatív vállalkozásokról lesz szó. Az Amigos a gyerekekért alapítója, Fábián Sára pedig a társadalmi vállalkozásokról fog beszélni. Jön Joós Andrea, aki tanár, tréner, rádiós, televíziós műsorvezető. Morcz Fruzsina, a Zeneipari Hivatal nevet viselő, zeneipari képzésekkel foglalkozó iskolától a szakma legújabb változásairól fog mesélni.

A Koli előadóinak listája folyamatosan bővül, részleteket a rendezvény Facebook-oldalán, illetve a www.vibefestival.ro honlapon lehet megtudni, ahol jegyek is válthatóak: a május 20-ig elérhető Blue Pass 179 lejbe kerül, később Magenta Pass váltható 209 lejért, a helyszínen pedig 250 lejbe kerül majd a négy napos bérlet.

Kapcsolódók

Kimaradt?