Gáspárik: magyarázat nélkül vált meg az Erdélyi Kávéháztól az Erdély TV

Váratlanul tudta meg péntek reggel Gáspárik Attila, hogy az Erdély TV nem sugározza többé az Erdélyi Kávéház című közéleti beszélgetőműsorát.

Erről a műsorvezető maga számolt be a Facebook-oldalán. Közlése szerint Zsótér Sándorral, a budapesti Nemzeti Színház rendezőjével készített legutóbbi kávéházi beszélgetése csütörtökön már nem került adásba. Pénteken ennek okáról érdeklődött a televíziónál, és megtudta, hogy az Erdélyi Kávéház már nem szerepel a műsorrácsban, de magyarázatot nem kapott.

„Magyarázat nincs. Több mint háromszázötven ingyen elkészített anyag után, érdekes módja ez a szakításnak” – írta Gáspárik. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója a történtek előzményeként megemlíti, hogy néhány hete az Erdély TV nem sugározta az Erdélyi Kávéháznak azt az adását sem, amelyben Markó Béla volt szövetségi elnökkel beszélgetett az RMDSZ-kongresszusról. Akkor arra hivatkoztak a televíziónál, hogy rossz a hangminőség, a műsor nem mehet adásba.

Gáspárik bejelentését követően az Erdély TV közleményt adott ki, amelyben tudatták a nézőkkel, hogy áprilisban két sikeres produkciótól váltak meg: a havonta jelentkező A politika belülről című, Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel készített beszélgetőműsortól, valamint a csaknem tíz éves múltra visszatekintő Erdélyi Kávéháztól.

Az Erdély TV igazgatója, Soós Attila megkeresésünkre elmondta: a műsorrács megváltoztatása nem Kelemen Hunor vagy Gáspárik Attila személye ellen szólt. „Egyszerűen annyi történt, hogy frissíteni akartunk: kivettünk két műsort, és betettünk két újat” – jelentette ki a Maszolnak, hozzátéve, hogy további részletekkel nem kíván szolgálni.

Farkas Istvántól, az ETV híradójának felelős szerkesztőjétől megtudtuk: Gáspárik Attila beszélgetése Markó Bélával valóban egy technikai baki miatt nem került adásba. „Szemtanúja voltam, amint a technikus kollégák megpróbálták helyrehozni a Markó Bélával készített Erdélyi Kávéház hanganyagát, de nem sikerült, a hang vállalhatatlan minőségű maradt” – mondta el a Maszolnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?