Sárkány tartja lázban a sepsiszentgyörgyieket

Napok óta furcsa jelenségek sora tartja lázban a sepsiszentgyörgyieket: péntek délelőtt egy óriás sárkány jelent meg a Pinocchio óvoda udvarán és próbált ráijeszteni az éppen szüneten lévő gyerekseregre, akik a leginkább „Süsüre” hasonlító sárkány láttán harsány, lelkendező visításba törtek ki, láthatóan tetszett nekik a „lény”, többen meg is simogatták. A hatalmas, zöld, egyfejű sárkány néhány percig forgolódott az óvoda udvarán, majd továbbállt.

Történt mindez azután, hogy április 1-én egy titokzatos felirat jelent meg a város főterén. Ismeretlen tettesek az éjszaka leple alatt a főtéri kockakövekre írtak üzenetet nagy piros betűkkel, amit egy zöld színű sárkányra emlékeztető jelkép zárt. Az esetet egyesek április 1-i tréfaként értelmeztek, mások a közelgő Szent György Napokkal hoztak összefüggésbe. A városnapok szervezői is reagáltak a történtekre és a lakosság segítségét kérték a titokzatos üzenet megfejtéséhez.

Mint kiderült a főtéri szöveg rúna ábécével volt írva két nyelven, magyarul és románul. A szöveg a következő volt: „48 óra alatt 52 szűz van a Rétyi-tó parton, vagy égetem a várost”. A Szent György Napok szervezői szerint „a fennmaradt ősi feljegyzések szerint, a sárkányok az emberek által beszélt nyelveket ismerték, de egyiket sem hibátlanul, ezzel magyarázható a suta megfogalmazás”.Később egy sepsiszentgyörgyi játszótér homokozójában egy óriási lábnyomot fényképeztek le, az viszont álhírnek bizonyult, hogy a főtéri felirat és az óriáslábnyom megjelenését követően eltűnt volna egy sepsiszentgyörgyi nő. Erdély András, a Szent György Napok szóvivője érdeklődésünkre elmondta: egyelőre semmi nem igazolja, hogy az elmúlt napok eseményei és a sárkány megjelenése között van-e összefüggés. Hozzátette: a főtéri feliratot április 1-i tréfának gondolták, ugyanakkor a pénteken megjelent sárkánynak szemlátomást örvendtek a gyerekek. „Nem vitt magával senkit, és nyomtalanul eltűnt, nem tudjuk lesz-e folytatása ezeknek a furcsa történéseknek” - mondta Erdély András. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?