Különleges koncerttel készül a Role zenekar a pápalátogatás napjára

Kerek évfordulóhoz érkezett a csíkszeredai Role zenekar: idén 15. alkalommal szerveznek pünkösdváró koncertet az együttes főszereplésével. A Hargitai Megyenapok rendezvénysorozat részeként megszervezett előadás jótékony célokat is szolgál.

Kájoni dalokkal is készül a csíkszeredai Role együttes a pápalátogatás napjára szervezett koncertjére, a zenekar ezzel kíván tisztelegni a 390 éve született ferences szerzetes, polihisztor előtt. A pünkösdi Role koncertek sorában kivételes lesz az idei alkalom, hiszen nem az ünnep szombatján, hanem az azt megelőző hétvégén kerül sor az eseményre, kapcsolódva Ferenc pápa csíkszeredai látogatása és a pünkösd közötti hét ünnepi rendezvénysorozatához. A Kájoni dalok mellett elhangzik a zenekar vers-dalainak és népdalfeldolgozásainak java is, reneszánsz és rockzenébe ágyazva.Minderről Sántha Zsuzsa, a zenekar billentyűs-énekese tájékoztatta a Maszolt. A zenész elmondta: zenei különlegességekkel és meglepetés-vendégekkel készülnek az egészestés koncertre, „tiszta, helyi értékeket bemutató kikapcsolódást kínálnak a közönségnek”, amelyre mindenkit szeretettel várnak. A koncert hagyományosan jótékonysági célokat is szolgál, idén egy beteg kisgyermek gyógykezelését fogja támogatni a zenekar.

„A rendezvény nyitott a gyerekek és az idősebb korosztályok felé is, hogy bárki örömét lelhesse az előadásban, a világ minden sarkából idesereglett zarándokok és a helyi koncertre látogatók közül egyaránt” – fogalmazott Sántha Zsuzsa.A koncert június elsején, szombaton 19:00 órakor kezdődik a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési házában, a Role zenekar és a Hargita Megyei Kulturális Központ szervezésében. A belépőjegyek hamarosan elérhetőek lesznek online, valamint a Csíki Mozi jegypénztárában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?