Újabb fellépőket, köztük magyar előadót jelentett be az Awake

A Pussy Riot orosz punkzenekart is tartalmazó első „hullám” után újabb neveket jelentett be az augusztus 15 – 18. között megszervezett gernyeszegi Awake Fesztivál: a The Mono Jackst, a Moonlight Breakfastot, Lady Leshurrt, a Dirthyphonicst és a budapesti Blahalouisianát.

A szervezők közleménye szerint Lady Leshurr brit énekes és producer Queen’s Speech című videójával vált világhíressé, a grime és rap énekesnő a világ több pontján koncertezett már. A Dirtyphonics francia trió élő műsorral készül, a drum and bass, dubstep és drumstep stílus kedvelői hatalmas bulira számíthatnak. Olyan nevekkel dolgoztak együtt korábban, mint a Linkin Park, Skrillex, Kaskade, Modestep.A nemzetközi fellépők mellett romániai és magyarországi együttesek is jönnek a kastélykertbe. Az alternatív rock képviseletében a már említett The Mono Jacks és a Grimus, az indie-pop, beat-rock spektrumról a Blahalouisiana lép fel, a soul, electron és funk stílustó a Moonlight Breakfast és a Mörk képviseli.

Az Awake idén az elektronikus zenében is erős: Ethylen, DJ Sauce, Bad And Boujee Party by Dj Oldsjull & Dj Lexi, Manuel Riva, Andrew Dum és Dj Antenna táncparketté változtatják a Teleki-birtokot. Michael Schack és Thomas Pcz dob illetve hegedű performansza is csemegének ígérkezik.

Bérleteket a 2019-es Awake Fesztiválra a tickets.awakefestival.ro, iabilet.ro és eventim.ro oldalakon lehet vásárolni 139 illetve 169 (sátorhellyel) lejért.

Országos turnéra indul a Feed Your Mind

A Feed Your Mind beszélgetős panel nagy sikere után a szervezők úgy döntöttek, hogy „a nyughatatlan elme platformja” fesztiválprogramból országos turnévá lép elő, hogy így inspirálja közösségfejlesztésre a fiatalokat, és ezzel segítse karrierjük beindítását, közölte Andrei Dinu, a program főszervezője.

Az érdeklődők Románia hat városában vehetnek részt a programon. Marosvásárhelyen Georgiana Birthler természetvédelem-közeli építészmérnök és DJ Shiver technoelőadó-vállalkozó, Kolozsváron Sonia Donca Bercuci, a Green School kutatási és fejlesztési igazgatója, a „The World Peace Game” akkreditált trénere és Simona Năstase tréner, pszichológus, a „Vocea Autentică” alapítója, Temesváron pedig Andrei Lasc, a „Cu Substrat” Advertising kreatív elméje, író és Radu Rusu környezetvédő, az Eco Stuff Romania társalapítója

A brassói, nagyszebeni és bukaresti beszélgetések időpontját és helyszínét később hozzák nyilvánosságra. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a jelentkezési űrlap és a program a www.feedyourmind.ro oldalon található.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?