Berecz András a nagykárolyiaknak és a marosvásárhelyieknek mesél

Berecz András Teremtés című ének- és mesemondó estjét viszi el a nagykárolyi Városi Színházba és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházba.

A marosvásárhelyi színház közleménye szerint a műsorban megismerhetjük a tenger hullámain partra sodort első leányt, aki örök elégedetlenségével a már megpihenni készülő Teremtőt újabb és újabb teremtésre ösztönzi. Luci Feri szívébe látunk, mikor magas hegyeket építeni akarván a tenger árkából hoz fel sárga földet, s a mélyen alvó Úristent kicsi híján tengerbe löki…Sok mese keresi a titokzatos világunkban rejtőzködő, olykor fölsejlő kezdetet. Egyik-másik mintha letűnt világnézet, vallás, hiedelem töredéke volna, de kerül bőven olyan is, melyik tréfát csinál a teremtésből. Talán mert a világot is olyan lehetetlenül bolondosnak, a benne lakó embert világ bolondjának látja.

A Teremtés című ének- és mesemondó est március 23-án, szombaton 17 órától a nagykárolyi Városi Színházban, 24-én, vasárnap 16 órától pedig a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében tekinthető meg. Az előadás 6 éves kortól ajánlott.

Jegyek a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában, valamint a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (keddtől péntekig 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251) és a színházban működő jegypénztárban (keddtől péntekig 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865) és online.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?