„Levadássza” nekünk az ínyencségeket egy új székelyföldi online könyvesbolt

A mennyiség helyett a minőségre és a hozzáférhető árra koncentrál a januártól működő Carpe Librum erdélyi magyar online könyvesbolt. A sepsiszentgyörgyi székhelyű webáruházat „könyvmolyok” működtetik hozzájuk hasonló „könyvmolyoknak”.

„Vannak olyan site-ok, ahol rengeteg könyvet felraknak, de egy igazán jót nagyon nehéz kapni közöttük” – mutatott rá Fülöp Erzsébet az erdélyi könyvpiac hiányosságára, amit a Carpe Librum pótolni szeretne. A vállalkozást 2016-ban jegyezték be, de akkor még csak helyi vásárokra mentek ki, hogy felmérjék a piacot, mesélte Erzsébet, aki férjével, Fülöp Zsigmonddal vágott bele a könyves üzletbe.Mint megtudtuk, jelenleg mintegy 1500 könyv érhető el az oldalon, a kis mennyiséget viszont a minőség kárpótolja az üzletvezetők szerint. Olyan régebbi kiadású, de nem használt könyveket válogatnak, amelyeket ők maguk is kedvelnek. Zsigmond maga is nagyon szeret olvasni, ezért napirenden van az ajánlatokkal. A könyveket Magyarországról szerzik be. „Ez egy folyamatos internetes munka” – fogalmazott Erzsébet, aki szerint azért sikerül alacsonyan tartani az árakat, mert állandóan figyelik a kedvező árajánlatokat.

Az is előfordult már, hogy kérésre szereztek be valamilyen könyvet, de az ilyen rendelések teljesítése elhúzódhat, tudtuk meg Erzsébettől.

Minden könyvből csak egy példány érhető el. A rendeléseket az egész országba kiszállítják, legtöbben eddig Hargita megyéből vásároltak, de például Szatmárnémetiből is volt érdeklődő. Az üzletvezetők arra törekszenek, hogy a kínálatot minél gyorsabban frissítsék, „megforgassák”. Minden nap kerülnek fel az oldalra új könyvek, az indulás óta pedig havonta kb. kétszáz új könyvet szereztek be.

Az internetes könyvesboltban magyar irodalom, világirodalom, külön vers és dráma, szórakoztató irodalom, gyermek- és ifjúsági irodalom, társadalomtudomány, művészet és történelem kategóriákban lehet magyar nyelvű könyvek közül válogatni, az árak 10 és 30 lej között mozognak, a postaköltség pedig 10 lej, de 60 lejes vásárlás fölött ingyenes.

A Carpe Librum tulajdonosai a továbbiakban azt tervezik, hogy erdélyi kiadók könyveiből is válogatnak, illetve bevezetnének egy drágább könyvkategóriát is, azoknak, akik a legfrissebb könyveket szeretnék elérni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?