Sikerfilmből készül az M Studio legújabb előadása

Sebastian Marina rendezésében készül az M Studio legújabb előadása, a nem fogadott hívás(ok) című produkciót március 14-én mutatják be Sepsiszentgyörgyön, közölte a társulat.

A nem fogadott hívás(ok) című produkció Paolo Genovese Teljesen idegenek (Perfetti sconosciuti) című filmje nyomán készül, amely a Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon és a Tribecai Filmfesztiválon is elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó díjat 2016-ban, és több nyelven készült remake belőle, a magyar változatot BÚÉK címmel Goda Krisztina rendezte.

A 2018/2019-es évad második bemutatóját Sebastian Marina rendezi, aki színészként már korábban is részt vett a társulat munkájában, rendezőként azonban első alkalommal dolgozik az M Studio társulatával. Az Andrei Mureșanu Színház színművésze rendezőként bemutatkozott már a sepsiszentgyörgyi közönségnek: ő jegyzi a 2013-ban Game, Set, Match címmel bemutatott kocsmaszínházi előadást, amelynek a Huhuu kávéház adott otthont, 2016-ban pedig a „7↓” (Șapte / Hét) című produkciót rendezte az Andrei Mureșanu Színháznál.Az előadás olyan hétköznapi figurákat helyez középpontba, akikkel könnyen azonosulni tud a néző. „Az alaphelyzet már-már banálisnak tűnik: hét jó barát (hárman párban, egyikük elvált), egy közös vacsora. Barátságuk, mely összeköti őket, őszinte és szétzúzhatatlan, és annak ellenére, hogy életkoruk és problémáik eltérőek, mindig tiszta lapokkal játszanak egymás között. Az est folyamán azonban egy spontán játék apropóján kiderül, a nyílt lapok mögött mindegyikük titkot rejteget. Aki veszít, mindent veszíthet” – írják a szinopszisban. Az előadás központi motívuma a mobiltelefon, amely feltárja tulajdonosa életének titkait.

Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Raluca Alexandrescu, a zenét pedig Oigăn (Eugen Nuțescu, Kumm zenekar) szerezte. Szereplők: Eva - Polgár Emília, Rocco – Bajkó László, Carlotta – Nagy Eszter, Lele – Veres Nagy Attila, Bianca – Gáll Katalin, Cosimo – Orbán Levente, Peppe – Szekrényes László, Sofia – Nagy-Lázár Mikolt, továbbá Deák Zoltán. Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.A nem fogadott hívás(ok) márciusban két alkalommal tekinthető meg Sepsiszentgyörgyön: március 14-én, csütörtökön és március 16-án, szombaton - mindkét dátumon 19 órától a Háromszék Táncstúdióban. Jegyek elővételben a Központi Jegyirodában (tel. 0267-312104) és a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. Az előadásra érvényesek a Tamási Áron Színház bérletei, a bemutatóra 5 lejes helyjegyet szükséges váltani. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?