Ezekben az erdélyi színházakban kínálnak nőnapi kedvezményt

Nőnapi kedvezményt hirdet március 8-i előadásaira a kolozsvári és a gyergyószentmiklósi színház.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház pénteken este 7 órától A velencei kalmárt játssza, az előadásra a hölgyek fél áron vásárolhatnak jegyet. A kedvezmény az előadás előtt a jegypénztárnál megvásárolt jegyekre is érvényes a színház közleménye szerint.

A Tompa Gábor által rendezett előadás egy modern technológiájú, hideg világban játszódik, ahol kontrasztként óriási szenvedélyek vannak. Szenvedélyek, melyek elsősorban a nárcizmus, önzés és egoizmus felé mutatnak. Ugyanakkor a szereplők különböző értelemben foglyai is valaminek.„Az előadás nem foglal állást, kérdések sorozatát fogalmazza meg hitről és hitetlenségről, bosszúról és megbocsátásról, szeretetről és gyűlöletről. Hová vezethet a felebaráti szeretet, a megbocsátás teljes hiánya? Hová vezethet a kirekesztés, a másság gyűlölete? Hiteles, pontos színészi alakítások teszik megrendítővé A velencei kalmárt. Nagyszerű alakítások egy rendkívül izgalmas, korszerű, megrázó előadásban. Minden szereplő külön dicséretet érdemel” – írja Simon Judit az ERport oldalán.

Az előadás címszerepét Viola Gábor játssza, további szerepekben Bodolai Balázs, Szűcs Ervin, Farkas Loránd, Balla Szabolcs, Árus Péter, Bogdán Zsolt, Imre Éva, Györgyjakab Enikő, Vindis Andrea, Albert Csilla, Fogarasi Alpár, Marosán Csaba, Orbán Attila, Laczkó Vass Róbert, Váta Loránd, Sinkó Ferenc, Paco Alfonsín,  Dimény Áron, Kántor Melinda,  Platz János látható.

A színház jegypénztára naponta 10-14 óra között, valamint előadások előtt másfél órával tart nyitva.

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház március 8-án ingyenes a belépést biztosít női nézőinek a Phaedrára. Az este 7 órától látható produkció, mely az idei évadban először kerül műsorra, 2018-ban a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján elnyerte a legjobb látványért járó díjat. Racine klasszikusát Albu István rendezte.

„Mi történik velünk, ha napfényre kerülnek érzéseink? Ha be kell vallani, el kell ismerni, ami ott dobog a torkunkban? Leginkább talán ettől félünk. Félni szoktunk. Félünk törékenynek lenni, félünk felvállalni azt, ami ugyan tiltott, de ennek ellenére emberi” – olvasható az előadás beharangozójában.Phaedra az egyik legnagyobb görög hérosz, Thészeusz asszonya. Nő. Azaz feleség, ember, érző lény egy olyan világban, ahol a lányokat rabolni szokták, hajóval szöktetni őket a szigetvilágon át, s ha a szerelem lángja alábbhagy, hát csendben magukra hagyni egy palota hideg falai között. A régi szerelem emlékét ilyenkor leginkább csak apró hőspalánták őrzik: egy fiú, akinek nevétől még nem visszhangzik a föld, de akinek szívébe oltva ott él a példakép: a hős apa sorsa, kalandos élete, magasztos cselekedetei. Látszólag nyugodt világ ez: minden egyensúlyban. A vad, sziklás tájakat rettenthetetlen hősök tisztítják meg a veszélyektől, a kikötőkben pedig hűséges asszonyok várják férjeiket.

Phaedra azonban szeret. És már nem Thészeuszt, aki hét tengeren át szöktette őt egykor: szívébe más férfi arcát csempészte a szerelem kíméletlen istene. Bűn-e szeretni azt, akit nem szabad? Ezt kérdezi az ógörög mítosszal, az abból ihletődött francia klasszikus tragédia szövegével a Figura előadása.

Információ és helyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen. A jegypénztár nyitva tart munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?