FRISSÍTVE - Meghalt a The Prodigy frontembere

49 évesen elhunyt Keith Flint, a The Prodigy együttes frontembere. A halálhírt a zenekar is megerősítette Facebook-oldalán. FRISSÍTÉS: Az énekes öngyilkos lett, mondta el a The Guardiannek az együttes alapítója, Liam Howlett.

Keith Flintet holtan találták otthonában, az essexi Dunmow-ban. A rendőrség szerint gyanús körülmény nem merült fel. Az essexi rendőrség szóvivője a The Sunnak elmondta, hétfőn reggel hívták őket egy Brook Hill-i címre, a telefonáló az ott lakó férfi egészsége miatt aggódott.

"Kimentünk és a 49 éves férfi halálát állapítottuk meg. Értesítettük a legközelebbi hozzátartozót. A halálesetnél gyanús körülmény nem volt. A dokumentumokat előkészítettük a törvényszéki orvosszakértő számára" - mondta a szóvivő. 

Punk-frizurájával Keith Flint az 1990-es évek ikonikus brit előadói közé tartozott. Eredetileg 1990-ben táncosként lépett fel a csapattal, később a The Prodigy legismertebb, listavezető számait, a Firestartert és a Breathe-et énekelte. A banda hét albumot jelentetett meg, ezek közül mindegyik első helyezett lett Nagy-Britanniában. 2018-ban adták ki legutóbbi, No Tourists című lemezüket.

A Firestarter volt az első The Prodigy dal, amelyhez Flint szöveget is írt. A fekete-fehér videoklipet egyébként a BBC betiltotta, miután bemutatták a Top of the Pops műsorban, mert a nézők arra panaszkodtak, hogy megijeszti a gyermekeket.

A The Prodigy többször lépett fel Romániában, többek között 2009-ben a Félsziget fesztiválon, legutóbb pedig 2018-ban az Untoldon.

Kapcsolódók

Kimaradt?