Pirandellóval tért vissza a temesvári magyar színházhoz Victor Ioan Frunză

Tíz év után ismét Temesváron rendezett Victor Ioan Frunză, aki állandó alkotótársával, Adriana Grand díszlettervezővel vitte színre Luigi Pirandello IV. Henrik című művét.

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház március 3-án és 4-én este héttől tűzte műsorra az elődást, amelyben a címszerepet a társulat igazgatója, Balázs Attila játssza.Luigi Pirandello 1929-ben írt drámája egy fiatal arisztokratát helyez a középpontba, aki egy szerencsétlen balesetet követően abban a tévképzetben tér magához, hogy ő tényleg IV. Henrik a középkori német-római császár.

Balázs Attila mellett a színház művészei közül Szabó Enikő, Bandi András Zsolt, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Molnos András Csaba, Aszalos Géza, Kiss Attila, Csata Zsolt, Tar Mónika, Vass Richárd, Molnár Bence, Mihály Csongor és Lukács Szilárd játszik az előadásban. A zenei aláfestést egy tizenöt tagú zenekar szolgáltatja Cári Tibor vezénylésével.

A temesvári magyar társulat és Victor Ioan Frunză egy évtizeden át tartó közös munkája a színház történetének egyik legtermékenyebb időszakának számít, olvasható az intézmény közleményében. Ebben a periódusban olyan országos sikernek örvendő előadások születtek, mint a Lorenzaccio (1998), a Lecke (2001), a Kommunizmus története elmebetegeknek (2003), a Hamlet (2003, 2004), majd a Rosencrantz és Guilderstern halott, mely 2009-ben megkapta a legjobb előadásnak járó UNITER-díjat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?