Madonna a filharmóniában? – nyitnak a klasszikus zene kolozsvári intézményei

Március első felében két rendhagyó zenei élményben is része lehet a kolozsváriaknak: a Kolozsvári Magyar Opera zenekara elektronikus zenét játszik, a Transilvania Filmharmónia Kórusa rock-dalokat énekel.

Elektroszimfonikus koncertet hirdet a Kolozsvári Magyar Opera nők napjára. Az intézmény korábban sem zárkózott el a műfajtól, hiszen már kétszer is felléptek az ország egyik legnagyobb zenei fesztiválján, a bonchidai Electric Castle-en.

A nemzetközi elektronikus zene átdolgozott gyöngyszemei a 70-es évektől napjainkig címmel hirdették meg a március 9-én, szombaton este hét órától kezdődő koncertet. Két óra zene, vetítés és fényjáték két felvonásban, ígérik.

Az opera zenekarát Kulcsár Szabolcs vezényli. A meghívott vendég Dj Modee, fellép Andrei Roșulescu (elektromos gitár), Antal Attila (basszusgitár), Csergő Domokos (dobok), Szép András (zongora), Nagy Gergő (billentyűk), Gergely Arnold (ének), illetve Vicky Bogoi, Indrei Antonia, Ianc Florin és Dobre Alex táncosok.

 

A kolozsvári Transilvania Filmharmónia Kórusa klasszikus művek és könnyűzenei slágerek meglepő elegyével várja a közönséget március 15-én a Barokktól a rockig című tavaszi koncertjükre, amelyen Antonio Lotti, Szergej Rahmanyinov, Felix Mendelssohn, Miguel Matamoros mellett a The Beatles, Madonna, The Police, Queen, ABBA és mások dalainak feldolgozásai hangazak majd el. A kórust Cornel Groza vezényli, péntek este hét órakor kezdődik az Akadémiai Kollégiumban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?