Bartókkal vendégszerepel Sepsiszentgyörgyön a kolozsvári filharmónia

Bartók Béla Román népi táncok című műve lesz a kolozsvári Transilvania Állami Filharmónia sepsiszentgyörgyi koncertjének csúcspontja. A 2018/2019-es Hangversenyévad negyedik koncertjét február 23-án, 19 órától a Tamási Áron Színházban szervezik meg.

Bartók Béla Román népi táncok című alkotása 1915-ben készült zongorára, de létezik egy zenekari átirat is. A mű hat táncból épül fel, de mivel az utolsó kettőt Bartók szerkezetileg teljesen egybekomponálta, sokszor Öt román tánc néven emlegetik. Az est különlegességéhez társul Joseph Haydn Esz-dúr trombitaversenyének I. tétele, és Wolfgang Amadeus Mozart 38-as D-dúr Prágai-, valamint a 35-ös D-dúr Haffner szimfóniája, közölte a szervező Kónya Ádám Művelődési Ház és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala.Február 22-én délelőtt 10 és 12 órától a Leckehangversenyek következő felvonása a népi- illetve a reneszánsz kultúra mezsgyéjére kalauzolja az érdeklődőket. Az esemény meghívottai a Codex Régizene Együttes és a sepsiszentgyörgyi reneszánsz táncosok, akik közös előadásukban a Párhuzamok a népi kultúra illetve a reneszánsz kultúra között című produkciót adják elő.

A hangversenyre a teljes árú jegy 25 lejbe, a kedvezményes pedig 12 lejbe kerül. A Leckehangversenyekre a belépő 6 lejbe kerül. Jegyeket és bérleteket a Kulturális Szervezőirodában lehet váltani a Szabadság tér 1. szám alatt, hétfőtől csütörtökig, 9 és 16 óra, pénteken 9 és 13 óra között.

Kapcsolódók

Kimaradt?