Film Fodor Sándorról az Erdélyi Magyar Televízióban

Fodor Sándorról szól az Erdély TV Haza a magasban sorozatának hétfőn műsorra tűzött fejezete. A Vig Emese rendezte alkotást hétfőn, április 8-án este fél 9 előtt 5 perccel kezdi sugározni az Erdélyi Magyar Televízió.

A közkedvelt Csipike meseregény írója Csíksomlyón született. A csíkszeredai Római-katolikus Főgimnáziumban érettségizett. A Babeș–Bolyai Tudományegyetemen államvizsgázott román-német szakon.FodorSandor

1951 és 1956 között a kolozsvári Irodalmi Könyvkiadó szerkesztője volt. 1956-tól 1988-ig a Napsugárnál szerkesztő. 1990-től nyugdíjazásáig a Keresztény Szónál szerkesztő.

Nyugdíjas évei alatt is aktívan alkotott. Több hazai és nemzetközi elismerésben részesült. Irodalmi pályafutását novellistaként kezdte. Első kötete 1954-ben jelent meg Bukarestben, Fehérfenyő címmel. Leghíresebb művét a Csipikét, több nyelvre is lefordították. Első része 1966-ban jelent meg, Csipike a gonosz törpe címmel. A meseregény elsődlegesen gyermekeknek szól, azonban derűjével és mély filozófiai mondanivalójával a felnőtt olvasókat is megragadta.

Kimaradt?