Füst, avagy a színház elfoglalása: ősbemutató a Figura Stúdió Színházban

Ősbemutatót tart a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház: a Füst, avagy a színház elfoglalása című produkciót február 16-án, szombat este 7 órától láthatja először a közönség Hudi László rendezésében.

Úgy tartják, hogy halálunk pillanatában 21 grammal csökken a testtömegünk, egyes feltételezések szerint ez a 21 gramm a lelkünk súlya. Hogyan lehet a klasszikus drámák 21 grammját összefoglalni pár perces jelenetekben? Erre a kérdésre keresi a választ a budapesti Artus Kortárs Művészeti Stúdióval közös produkció, amely műélvezés helyett közös gondolkodást és közös jelenlevést kínál a nézőknek és a játszóknak.Az előadás azt vizsgálja, hogy mi marad a színházból, ha a jól bejáratott, megszokott normákat leválasztjuk róla, ha a színpad és a nézőtér összemosódik, a szerző eltűnik, a színész pedig a nagybetűs Közönség helyett a jelenlévő egyénekkel kezd el kommunikálni színházi rendszerekről, manipulációról.

A Bethlen Gábor Alap (BGA) és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával megvalósult előadást február 17-én, vasárnap és március 2-án, szombaton is játsszák.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?