Lugosi Béláról szóló „haláli színjáték” vendégszerepel Temesváron

Szegedi bábtársulat lép fel Temesváron február végén: a Drakula mögött álló színészlegendáról szóló előadásukat felnőtt nézőknek ajánlják.

Lugosi Béla a horror nagymestere, egy műfaj megteremtője. Egy világsztár, akit minden szempontból Drakulaként temetett el a köztudat. De milyen is volt a színészlegenda, mint ember?  Erre a kérdésre keresi a választ az UN_dead című előadás, amelyet február 22-én este 19 órától adnak elő a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Stúdió termében.A Szegedről érkező Barboncás Egyesület repertoárját tekintve leginkább gyermekeknek szóló előadsairól ismert. Az Egyesület célja, hogy aktív, tevékeny, kreatív, emberek kulturális tőkéjüket a toleráns attitűdre, az egészséges életmódra és a környezettudatos viselkedésre való nevelésben kamatoztassák, a kisebbek számára leginkább befogadható módon. Az UN_dead különlegesssége, hogy bábtechnikákat ötvözve  felnőtt nézők számára idézi meg a 60 éve elhunyt Lugosi Bélát.

Elhagyva a életrajzi alapokra épülő realista bemutatást kilenc izgalmas animált képben ismerheti meg a közönség a Drakula-alakításáról elhíresült színész életét. Kiss Ágnes felnőtteknek szóló előadása leginkább impressziók és impulzusok hatásával tisztítja meg különféle társadalmi, művészi, emberi szerepeitől a halott Lugosit, hogy megnézze, mi marad alatta. Az előadást 16 éven felüli nézőknek ajánlják.

Jegyek online válthatóak, valamint a színház jegypénztárában minden hétköznap délelőtt 10 és 13 óra között, délután 16  és 19 óra között, valamint előadás előtt egy órával. Jegyet foglalni is lehet a ticket@tm-t.ro email címen, vagy a 0752111803, 0356450606 telefonszámokon.

Kapcsolódók

Kimaradt?