Grammy-díjak: tarolt a This is America Los Angelesben

Childish Gambino This is America című száma kapta az év felvételének járó elismerést a 61. Grammy-díjkiosztó gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben, s így a Grammy történetében először nyerte el hip-hop stílusú dal ezt a dicsőséget.

Vasárnap este Los Angelesben 61. alkalommal adták át az amerikai zeneipar legrangosabb elismerését, a Grammy-díjakat. Az év dala Childish Gambino rendőri brutalitásról és rasszizmusról szóló száma, a This Is America lett.

A díjra jelölték még Kendrick Lamar & SZA, Ella Mai, Drake, Shawn Mendes, Brandie Carlile, Lady Gaga és Bradley Cooper, valamint Zedd, Maren Morris & Grey dalait. Ugyancsak a This Is Americáért osztották ki az év felvételének járó díjat is, illetve még két másik kategóriában is nyert. Donald Glover, vagyis Childish Gambino viszont nem ment el a gálára, így nem ott vette át a díjakat.

Lady Gaga sem távozott üres kézzel, ugyanis a legjobb szóló popénekes teljesítményért járó díjat a Joanne (Where Do You Think You’re Goin’?) című slágere kapta, emellett a legjobb popduó díját is bezsebelte Bradley Cooperrel a Shallow című számért. A díjra esélyes volt Ariana Grande is, de ő végül a legjobb popalbumnak járó díjat nyerte meg a Sweetener című albumával.

Az év albuma a country-énekesnő Kacey Musgraves Golden Hour című lemeze lett. Jelölték még a kategóriában Cardi B, Brandi Carlile, Drake, H.E.R., Post Malone és Janelle Monáe albumát, valamint a Fekete párduc filmzene-lemezét. Cardi B ennek ellenére hatalmas sikernek könyvelheti el az idei Grammyt, ugyanis Invasion of Privacy című lemezével első nőként nyerte meg a legjobb rapalbumért járó díjat.

Az év legkiemelkedőbb új előadója a brit énekesnő, Dua Lipa lett. A 23 éves énekes-szerző 2016-ban mutatkozott be Hotter than Hell című dalával, majd a Blow Your Mind-dal vált híressé. A jelöltek közt volt még a Chloe x Halle duó, Luke Combs, Greta Van Fleet, a H.E.R., Margo Price, Bebe Rexha és Jorja Smith.

A díjkiosztó háziasszonya, Alicia Keys azzal indította a műsort, hogy a színpadra hívta Michelle Obama korábbi first ladyt Lady Gagával, Jada Pinket Smithszel és Jennifer Lopezzel együtt, hogy személyes élményeiket felidézve mondják el, hogyan változtatta meg életüket a zene, és erősítette meg őket női mivoltukban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?