Aradon rendezik az Eurovíziós Dalfesztivál egyik romániai elődöntőjét


-A A+

Február 10-én, vasárnap este az aradi sportcsarnokban válik teljessé az Eurovíziós Dalfesztivál romániai válogatója döntőjének mezőnye.

Az aradi gála a válogató második elődöntője – az elsőt Iași-ban rendezték meg –, amelyből hat fellépő jut tovább a finálé 12 fős mezőnyébe – magyarázták a szervezők az aradi városházán a helyi elöljárókkal közösen tartott pénteki sajtótájékoztatón. A Mugurel Vrabete, Mihai Georgescu, Crina Mardare, Adi Cristescu és Andy Platon alkotta zsűri és a tévénézők telefonos szavazatai egyaránt beleszámítanak majd a végső sorrendbe.

A 21 órakor kezdődő, a Román Televízió 1-es csatornáján, a TVR HD-n és a TVR+-on közvetített show-n a következő, a román könnyűzenében jártasak számára bizonyára nem ismeretlen előadók állnak majd színpadra: 2 Gents, Georgy, Olivier Kaye, Xonia, TWM, Johnny Bădulescu, Echoes, Aldo Blaga, Letiția Moisescu & Sensibil Balkan, Laura Bretan, Ester Peony, Linda Teodosiu.

A szervezők arra kérik a közönséget, hogy az élő televíziós közvetítés miatt legkésőbb 20.15 óráig foglalják el a helyeiket. A romániai válogató döntőjét február 17-én rendezik Bukarestben, a fesztiválról az eurovision.tvr.ro honlapon lehet részleteket találni.

 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X