Világsztárokkal versenyez New Yorkban egy magyar zenekar klipje

A New York-i One Screen Shorts filmfesztiválon versenyez a Freakin' Disco magyar zenekar Rules című videoklipje. Az alkotást több ezer nevező közül választották ki, és olyan előadók videoklipjeivel mérkőzik, mint Eminem és Ed Sheeran, Dua Lipa és Calvin Harris, vagy Leon Bridges, írja a magyar.film.hu.

A horrorfilmekre emlékeztető videoklipet Freund Ádám rendezte. A fekete-fehérben forgatott családi és iskolai jelenetekben bizarr szörnyek férkőznek be a szereplők mindennapjaiba. Az operatőr Gyuricza Mátyás, aki Freund Ádám Színház- és Filmművészeti Egyetemen készített, Diák Oscarra jelölt Földiek című diplomafilmjén is dolgozott, látványtervezője a Jupiter holdja art direktora, a Rossz versek production designere, Tasnádi Zsófi, vágója pedig Gorácz Vanda.

A One Screen Shorts filmfesztiválra húsz kategóriában lehetett nevezni, a videoklip mellett például dokumentumfilm, fikciós rövidfilm, animáció, mobillal készített film, filmfőcím kategóriákban. A zsűri tagjai többek között a Netflix, a Spotify vagy a Nickelodeon munkatársai. A nyertes alkotásokat február 13-án vetítik New Yorkban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?