Erdélyben turnézik az Ethnofil a Méra Világzenei Csűrfesztivál ajánlásával

Négyállomásos erdélyi koncertkörútra indul a magyarországi Ethnofil világzenei zenekar szerdától szombatig.

A szervezők Temesváron (február 6-án a Reflektor Venue-ben), Kolozsváron (február 7-én az Atelier Cafe-ban), Sepsiszentgyörgyön (február 8-án a Szimplában), illetve Marosvásárhelyen (február 9-én a J’ai Bistrotban) is megörvendeztetik az újszerű, minőségi világzenére nyitott hallgatókat.Az Ethnofil zenekar 2009-ben alakult Egerben azzal a céllal, hogy magyar népzenét játsszanak úgy, ahogy idáig még senki. A zenekar számára a legfontosabb az együttzenélés öröme, az improvizáció és az egyediség. Ezen tényezőknek köszönhető, hogy fél év zenélés után kialakult egy műfajhatárokkal nem törődő, eklektikus hangzásviláguk, melyet a népzene (hegedű/ének) fog össze.

Az Ethnofil atmoszférák és hangulatok eklektikus kavalkádjába szippantja hallgatóit. Sajátos világot teremt, ahol a szabad zenélés és improvizáció uralkodik egy határok nélküli, mégis összefüggő rendszerben. A héttagú csapat eredetileg a magyar népzenei örökség továbbgondolását tűzte ki célul sosem hallott kontextusba helyezve azt. A fiatal zenészek gondolkodása folyamatosan nyílt az elektronikus, soul és kortárs világzenei irányok felé, majd második, Kókuszmúzeum című lemezük (2014) már egy eklektikus, fúziós irányt mutatott. A készülő harmadik lemez ismét elrugaszkodik az előzményektől és a kreatív és sokszínű zenei eszközhasználat mellett egységesebb, letisztultabb és minimalista mentalitással íródik, olvasható a szervezők közleményében.

Az együttes az A38 Talentométer országos zenei versenyének győztese, valamint több tehetséggondozó program és pályázat támogatottja.

A Méra Világzenei Csűrfesztivál felajánlásából, minden koncert alkalmával egy páros fesztiválbérletet sorsolnak ki a közönség körében az augusztus 1. és 4. között megszervezett idei kiadásra.

Kapcsolódók

Kimaradt?