Yuri Kordonskyval, A mélyben rendezőjével dolgozik Amerikában Skovrán Tünde

Kortárs német drámaíró szövegét vinné színpadra New Yorkban és Los Angelesben a székelyföldi származású Skovrán Tünde és a soproni születésű Ubrankovics Júlia. A két színésznő, a J.U.S.T. Toys Productions alapítói, a Yale Egyetemen tanító, többszörös UNITER-díjas Yuri Kordonskyt kérték fel a darab megrendezésére.

Marius von Mayenburg The Dog, The Night and The Knife című kafkai, disztopikus szerelmi történetének ez lenne az amerikai ősbemutatója. A darab zombikkal, vérrel, kutyákkal teli, és egy olyan városban játszódik, ahol az „akarlak” annyit tesz, hogy „meg akarlak enni.” Ebben a kegyetlen, önző világban fedezi fel az egyik szereplő az önzetlen szeretet érzését. Az előadást közösségi finanszírozásból valósítanák meg, tervezett költségvetése 8 ezer dollár.A J.U.S.T. Toys Productions célja olyan provokatív színházi élmények létrehozása, amelyek kiváló európai és amerikai szakemberek kultúrákon átívelő közreműködésének gyümölcsei. Ez a harmadik produkciójuk. A Toys. A Dark Fairy Tale című első előadásukat Tompa Gábor rendezte és a kolozsvári közönség is láthatta a 2016-os Interferenciák Színházi Fesztiválon.

Marius von Mayenburg a berlini Schaubühne dramaturgja és rezidens írója, Yuri Kordonsky orosz rendező pedig a Yale Egyetem tanára, de több díjnyertes előadást rendezett romániai színházakban is, a Kolozsvári Állami Magyar Színházban például A mélyben címűt.

A The Dog, The Night and The Knife című előadást a tervek szerint március 15-én mutatják be a New York-i Irondale Theaterben, ahol három hétig lesz műsoron, majd elviszik Los Angelesbe is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?