Hat színház előadásait szemlézi Nagyváradon a Magyar Színházi Szövetség

Január 22-26. között színházi seregszemlét tart Nagyváradon a Magyar Színházi Szövetség (MASZÍN). Az erdélyi magyar színházak 2017-ben létrejött érdekvédelmi szervezete éves fesztiváljának, a Mafesztnek a Szigligeti Színház ad otthont.

A színházi seregszemle öt napja alatt a szövetség hat tagszínháza a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a szatmárnémeti Harag György Társulat, az Aradi Kamaraszínház, a Csíki Játékszín, illetve a házigazda Szigligeti Színház lép színpadra, közölték a szervezők.

A tizennégy előadást, köztük vígjátékokat, kortárs drámákat, musicalt, gyermek- és mozgásszínházi produkciókat, felolvasószínházi eseményeket felvonultató programkínálat mellett sor kerül a MASZÍN színháztechnikai workshopjára, ugyanakkor első ízben szerveznek alkotói workshopot a tagszínházak művészei számára, Kokan Mladenović elismert szerb rendező vezetésével.A nagytermi előadások sorát január 22-én, 19 órától a Csíki Játékszín A kaktusz virága című zenés vígjátéka nyitja. A magyar kultúra napján kezdődő fesztivál nyitányában átadásra kerülnek a Magyar Kultúráért Díjak. Január 23-án, 19 órától a világhírű dán rendező, Lars von Trier A főfőnök (Direktøren for det hele) című filmjének színpadi adaptációjával érkezik Nagyváradra a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. A nagytermi előadások sorát pénteken, január 25-én, 19 órától az egyik legjelentősebb román rendező, Radu Afrim legutóbbi temesvári munkája, a Rabenthal folytatja. A fesztivál utolsó nagytermi előadását január 26-án tartják, 17 órától ekkor a nagyváradi Szigligeti Társulat lép színpadra az Olivér! című musicallel.A fesztivál programjában öt stúdióelőadás is helyet kapott: január 22-én 17 órától a Nagyvárad Táncegyüttes Idegen, január 23-án 17 órától az Aradi Kamaraszínház és a Békéscsabai Jókai Színház Sonkamenüett, január 24-én 17 órától a Szigligeti Társulat Apátlanul, január 25-én, 17 órától a Harag György Társulat Tizenöt próbálkozás a színészetre, január 26-án, 20 órától pedig a Burundanga című előadást láthatja a közönség.

A fesztivál ideje alatt három gyermekelőadásra várnak mindenkit a szervezők: január 22-én, 11 órától a Csipike, a gonosz törpe, január 24-én 10 órától a Rengeteg Ábel és Kürtős Kata, január 26-án január 26-án 11 órától pedig Andersen klasszikus meséje, A hókirálynő tekinthető meg az Árkádia Színházban.

A II. MAFESZT színházi seregszemlére jegyek a Szigligeti Színház jegypénztárában kaphatók, amely hétköznapokon 14-19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt tart nyitva. Az előadásokról és a fesztiválról bővebben a mafeszt.szigligeti.ro oldalon, illetve a Mafeszt Facebook-oldalán olvashatnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?