Gyorstalpaló indul a kolozsvári önkormányzat kulturális projekteket segítő pályázatához

Kolozsvár önkormányzata nemrég kiírta a kulturális projektek és tevékenységek megvalósítását célzó idei pályázatát. A kolozsvári RMDSZ szervezete a sikeres pályázás elősegítése érdekében pályázatírási és -leadási, illetve elszámolási gyorstalpalót szervez a civil szervezetek számára.

A felkészítőt január 15-én 18 órától a K+ Közösségi Térben (Unió utca/Memorandumului 3.) Ovidiu Moldovan, Kolozsvár Polgármesteri Hivatala kulturális, ifjúsági és sportprojektekért felelős szolgálatának vezetője tartja.

„Akárcsak az elmúlt években, a kolozsvári önkormányzat idén is olyan rendezvények költségvetéséhez is hozzájárulna, amelyek célja anyanyelvünk, kultúránk megőrzése, művelése, az ifjúság nevelése és az oktatási színvonal emelése. Az elmúlt évben 450 000 lej értékben támogattuk Kolozsvár legrangosabb rendezvényét, a Kolozsvári Magyar Napokat, és ugyanennyivel az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivált, továbbá nagyobb összeggel járultunk hozzá a Filmtettfeszt, a Visszhang kórus, a különböző néptáncegyüttesek, ifjúsági szervezetek, a PONT Csoport valamint oktatási és a műemlékvédő egyesületek projektjeinek megvalósításához” - mondta el Oláh Emese alpolgármester, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke.

Hozzátette, ezekre a kulturális projektekre 2018-ban összesen 11,6 millió lejt nyújtott a kolozsvári önkormányzat. Az összegből 191 kulturális témájú vagy ifjúsági kezdeményezést sikerült megvalósítani.

Az idei pályázatok leadásának módjáról és a szelekciós feltételekről itt tájékozódhatnak az érdeklődők. A pályázatok benyújtásának határideje február 5.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?