Közösen rendezi meg Abigail buliját a három Hargita megyei színház

Január 11-én, péntek este hét órától a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban mutatják be Mike Leigh Abigail bulija című darabját Barabás Árpád rendezésében. Az előadás - a Figura Stúdió Színház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a csíkszeredai Csíki Játékszín koprodukciója - a bemutatót követően január 12-én és 19-én ugyancsak a Figuránál lesz látható.

Az előadás szereplői ugyanabban az utcában laknak, ezért is szeretnék jobban megismerni egymást. Egyikük lánya, Abigail, házibulit tart a szomszédban; közben meg a felnőttek is szeretnék jól érezni magukat: ők is lazítanának, szórakoznának, elengednék magukat. Erre tesznek kísérletet, de valami mindig elrontja a hangulatot.Úgy éreztem magam, mint egy Rolling Stones-koncerten – mondta Mike Leigh az Abigail bulija 1977-es színházi bemutatója után. A BBC még abban az évben felvette az előadást, majd két évvel később újra leadta tizenhatmilliós nézettséggel. A közönség őrjöngött érte: Abigail bulijáról sört neveztek el; és a mai napig tartanak Abigail bulija nevű összejöveteleket. A színdarab magyar nyelvű előadásait a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség (Budapest) képviseli.

A Bethlen Gábor Alap (BGA) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával megvalósult előadásban Bartha Boróka, Kozma Attila, Szilágyi Míra, Vass Csaba és Máthé Annamária játszik, a szöveget Hamvai Kornél fordította, a díszletet Szűcs-Olcsváry Gellért, a jelmezeket Török Réka tervezte, a dramaturg Deák Katalin.

Kapcsolódók

Kimaradt?