Mégsem Lady Gagáról szólt a Golden Globe-gála

Bár sokan arra tippeltek, hogy Lady Gaga első filmszerepe az öt kategóriában jelölt Csillag születik (A Star Is Born) című zenés alkotásban Golden Globe-ot ér, a Los Angelesben helyi idő szerint vasárnap este megszervezett gálán a popsztár végül csak zenei díjat kapott. Tarolt viszont a Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody) és a Netflix.

Az internetes tartalomszolgáltatón és a hagyományos mozikban is forgalmazott mexikói Roma nyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek és a legjobb rendezőnek (Alfonso Cuarón) járó elismerést, emellett a legjobb vígjáték-sorozat díját is netflixes produkció, a The Kominsky Method nyerte. Az előzetes elvárásokkal szemben nem a Csillag születik (A Star Is Born), hanem a Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody) lett a legjobb dráma, a Freddie Mercury-t alakító Rami Malek pedig a legjobb férfi színész dráma kategóriában.A legtöbb Aranyglóbuszt a Zöld könyv (Green Book) nyerte: a legjobb forgatókönyv és a legjobb férfi mellékszereplő (Mahershala Ali) díjai mellett a legjobb vígjátéknak járó elismerést is bezsebelte az esélyesnek tartott és öt kategóriában jelölt Vice elől. A Vice-ért Christian Bale viszont a vígjáték/musical kategória legjobb férfi főszereplői díját vihette haza.A legjobb női főszereplő  dráma kategóriában Glenn Close (The Wife) lett, Lady Gaga pedig a legjobb eredeti dal díjával vigasztalódhatott a Csillag születikben (A Star Is Born) elhangzott Shallow-ért. A legjobb női főszereplő díját vígjáték/musical kategóriában Olivia Colman (A kedvenc / The Favourite) nyerte.

A legjobb animációs film díját a Pókember: Irány a Pókverzum! (Spider-man: Into the Spider-Verse) kapta.

A tévés díjak közül a The Kominsky Method a legjobb vígjáték-sorozat díja mellett a legjobb színésznek járó elismerést is megkapta (Michael Douglas), szintén két díjat nyert a The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story - ez lett a legjobb minisorozat, Darren Criss pedig a legjobb színész.

A díjazottak teljes listája itt olvasható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?