A prágai nemzeti színház társulatát várják Kolozsvárra

Samuel Beckett születésének napján, április 13-án láthatja a kolozsvári közönség a drámaíró egyik leghíresebb darabját, a Godot-ra várva című előadást, amelyet a Prágai Nemzeti Színház hoz el a kincses városba.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház szervezésében múlt év végén lezajló INTERFERENCIÁK nemzetközi színházi fesztivál 2012-es kiadásán nagy sikert aratott prágai vendégelőadás, az Egy őrült nap, avagy Figaro házassága után Michal Dočekal rendező és a prágai Nemzeti Színház társulatának újabb produkcióját tekintheti meg a kolozsvári közönség. Samuel Beckett híres darabját, a Godot-ra várva című előadást április 13-án (Beckett születésének napján) este 7 órától, valamint április 14-én du. 5 órától mutatja be a prágai társulat a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagytermében.

godotpraga1 resize
„Eleinte bosszantó a dráma minden mélységének, tragikumának, fájdalmának nagyvonalú semmibevétele, aztán szórakoztató, végül magával sodró. Nem kétséges, röhögve sokkal elviselhetőbb az örök várakozás hiábavalósága, reménytelensége. És röhögve a múlt is kibírhatóbb" – írta az előadásról Zappe László a Népszabadságban.

godotpraga2 resizeLucky szerepében a közönség Jan Kačer neves cseh színészt-rendezőt láthatja majd, aki több alkalommal is együttműködött Jiří Menzellel. A prágai turné része a kolozsvári és a prágai társulat 2013-ban megvalósuló előadás-csereprogramjának. Az előadást cseh nyelven játsszák, magyar és román nyelvű feliratozással.

A Prágai Nemzeti Színház két vendégjátékára már lehet jegyet váltani a színház pénztárában naponta 10–13; 16.30–18.30 óra között (tel: 0264-593468). Lehetőség van on-line jegyvásárlásra is a www.biletmaster.ro oldalon.

Kimaradt?