Művészeti díjakat adtak át a kolozsvári magyar színházban

A december 27-én megtartott évzáró társulati gyűlésen került sor a 2016/17-es évad művészeti díjainak átadására a Kolozsvári Állami Magyar Színházban – derül ki az intézmény közleményéből. Tompa Gábor igazgató elmondta, örömére szolgál, hogy az intézmény nehéz anyagi helyzete ellenére ismét sikerült kiosztani a társulat munkáját értékelő díjakat.

A színház művészeti tanácsának tagjai: Tompa Gábor igazgató, Visky András művészeti vezető, Carmencita Brojboiu díszlet- és jelmeztervező, Kovács Kinga programigazgató, Bács Miklós és Dimény Áron színészek.

A művészeti tanácsának szavazatai alapján a 2016/17-es évadban nyújtott kiemelkedő alakításaiért díjban részesülnek: Imre Éva (a Rosmersholm és A mélyben előadásokban nyújtott alakításáért), Laczó Júlia (A mélyben és a Homemade előadásokban nyújtott alakításáért), Bodolai Balázs (a Rosmersholm és a Vakok előadásokban nyújtott alakításáért), Viola Gábor (a Rosmersholm és A mélyben előadásokban nyújtott alakításáért), Szűcs Ervin (A mélyben és a Kalucsni előadásokban nyújtott alakításáért), Sigmond Rita (a Rosmersholm és a Kalucsni előadásokban nyújtott alakításáért), Bács Miklós (a Rosmersholm és A mélyben előadásban nyújtott alakításáért), Árus Péter (a Kalucsni és a Vakok előadásokban nyújtott alakításáért), Albert Csilla (a Kalucsni, a Homemade és a Vakok előadásokban nyújtott alakításáért), Kali Andrea (a Kalucsni és a Homemade előadásokban nyújtott alakításáért), Kicsid Gizella (a Rosmersholm előadásban nyújtott alakításáért).

Debütdíjban részesült Ötvös Kinga a Vakok és a Hormon előadásokban nyújtott alakításáért. Technikai díjat kapott Ambrus Árpád, a színház beszerzője és sofőrje.

A művészeti tanács által odaítélt Bánffy Miklós-vándordíjat, valamint a társulat díját Imre Éva kapta a Rosmersholm előadásban nyújtott alakításáért. A Bánffy Miklós-vándordíj átadására a január 18-án műsorra tűzött Rosmersholm előadás után kerül sor. 

A 2016/17-es évadban a Vlad Mugur-díjat Yuri Kordonskynak ítélte oda a művészeti tanács, A mélyben című előadás rendezéséért. A díjat 2006-ban alapította a kolozsvári színház azon művészek munkájának elismerésére, akik nem tagjai a társulatnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?