Fotótábort szerveznek Medgyesen és környékén

A Hargita Megyei Kulturális Központ 27. fotótáborára Szeben megyében, Medgyesen és környékén április 5-10. között kerül sor. A tábor Babota Tibor, szentszéki tanácsos képviseletében a medgyesi Szeplőtelen Fogantatás Római Katolikus Plébánia meghívására jön létre. Ez az alkalom a 2011-ben Nagyszebenben és környékén szervezett tábor folytatása.

Fotozas Oltszakadaton Adam Gyula resize

A két Szeben megyei település és térsége olyan közösségeket, helyeket tart életben, amelyeket a sokszínűség és a különböző kultúrák együttélése által kialakult sajátos ötvözetek jellemeznek. A tábor ideje alatt Medgyesről minden nap egy környéki településre látogat el a csapat: Erzsébetváros, Almás (Szászalmás), Mikeszásza, Kiskapus, Somogyom, Berethalom, Hosszúmező, Baromlak, Darlac, Baráthely.

A HMKK táborai egy-egy térségnek a néprajzi, építészeti értékeit, lakóinak hétköznapi életét hivatottak megörökíteni. Meghívottjai hazai és külföldi fotográfusok, akik alkotói szabadságot élveznek a táborokban, és műfaji megkötés nélkül dolgozhatnak. A fotótáborok anyagát kiállításokon mutatj'k be, illetve kiadványokban jelentetik meg.

Meghívottak:

Erdély B. Előd Székelyudvarhelyről, Kovács László Attila Sepsiszentgyörgyről, Szentes Zágon Kolozsvárról, Urbán Ádám Budapestről, Arany Ferenc Nagyszebenből, Szőcs Lehel, Veres Nándor, Molnár Attila, Márton Ildikó, és Ádám Gyula a tábor művészeti vezetője Csíkszeredából.

A táborokat a Hargita Megyei Kulturális Központ és Hargita Megye Tanácsa a medgyesi Szeplőtelen Fogantatás Római Katolikus Plébániával közösen szervezi meg.

Kimaradt?