Sínen van Enyedi Ildikó új filmje, francia világsztárral a főszerepben

A feleségem története, Enyedi Ildikó európai koprodukcióban készülő új filmjének szavazott támogatást a Filmszakmai Döntőbizottság. A forgatás tavasszal kezdődik.

Testről és lélekről című legutóbbi rendezésével Oscar-díjra jelölt és a Berlinálén Arany Medvével kitüntetett Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán regénye alapján készül. Az európai koprodukcióban készülő A feleségem története gyártására egymilliárd forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság.

Az Inforg-M&M Film vezetésével német, olasz és francia partnerekkel, a német-francia Arte és az olasz RAI televíziók, valamint az Eurimages 500 000 eurós támogatásával készülő film forgatása tavasszal kezdődik.

Lizzy-t, Störr kapitány feleségét a Mission: Impossible - Fantom protokoll (Mission: Impossible - Ghost Protocol), a Spectre: A Fantom visszatér (Spectre) és a cannes-i Arany Pálmás Adéle élete (La vie d'Adèle) című filmekből ismert világsztár, Léa Seydoux francia színésznő alakítja. A kapitány szerepében Anders Baasmo Christiansen norvég színész lesz látható, akit a Borning, Kon-Tiki, A király választása (Kongens Nei) című filmekből ismerhetünk.A Magyar Nemzeti Filmalap közleménye szerint a Nándorfehérvár hőseiről készülő történelmi film, Az utolsó bástya 156 millió forintot kapott gyártáselőkészítésre. Az alkotók - Ferenczy Gábor és Tőzsér Attila producerek, Hegedűs Bálint forgatókönyvíró és Szász János rendező - a vár hősi védőinek kívánnak méltó emléket állítani.

Emellett a Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi határozatával három forgatókönyv végleges változatát fogadta el: Herendi Gábor Toxikoma, Császi Ádám Holtverseny és Kocsis Tibor Kubala című filmtervét. A rendhagyó sikerű Új Eldorádó és a Magyarok a Barcáért című dokumentumfilmeket is jegyző Kocsis Tibor új filmterve a futballtörténelem legendás és világhírű alakja, Kubala László (1927-2002) kalandos életének állít emléket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?