Karácsonyi családi fotókat várnak Erdély albumának elkészítéséhez

Az 1000 év Erdélyben, 100 év Romániában Facebook-oldal közösségi felhívást tett közzé: személyes emlékekből szeretnék elkészíteni Erdély nagy karácsonyi albumát – derül ki a szerkesztőségünköz eljuttatott közleményből.

Biztosan Ön is megtapasztalta, hogy a régi fotók nézegetése sokszor soha nem hallott történeteket, emlékeket idéz fel a családtagokban, az ünnep közeledtével pedig különösen kedvesek ezek a nosztalgikus pillanatok – áll a közleményben. 

Az ünnepekre hangolódva az 1000 év Erdélyben, 100 év Romániában Facebook-oldal szerkesztői 1990 előtt készült családi fotókat várnak facebookos üzenetben a készítés időpontjának és helyszínének megjelenítésével, illetve – lehetőség szerint – a fényképen szereplő személyek megnevezésével.

A felhívás célja személyes fotókkal megmutatni, hogy milyen is volt a régmúlt karácsonya Erdélyben. Keresse elő a nagy családi fotóalbumot vagy az azokat gyűjtő dobozt! Keresse meg saját gyermekkori, vagy szülei, nagyszülei ’90 előtt készült karácsonyi képeit, és lefotózva vagy bescannelve küldje el, hogy Ön is részese lehessen Erdély nagy karácsonyi albumának – írják a szervezők. A képeket az 1000 év Erdélyben, 100 év Romániában Facebook-oldalon üzenetben várják december 23-ig.

Kimaradt?