A kolozsvári USNK dala bekerült A Dal 2019 mezőnyébe

Bemutatták A Dal 2019 mezőnyébe jutott 30 produkciót és az előadókat hétfőn a budapesti Akvárium Klubban. A versenyzők között szerepel az X-Faktor legjobb négy előadója közé került kolozsvári rapcsapat, a USNK. Filep Kund és Laskay Nimród első magyar nyelvű dalukkal, a ByAlex szövegéből készült Posztolj! cíművel kerültek be a vetélkedőbe.

A Dal 2019 show-műsorban a nézők és a szakmai zsűri kiválasztja, hogy ki képviselje Magyarországot a Tel-Avivban megszervezett 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon, A dalválasztó show-t immár nyolcadik alkalommal rendezik meg, a műsort a Duna Televízió sugározza majd január 19-től.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy A Dal 2019-re 416 pályamű érkezett. A kiválasztott 30 produkció között több erdélyi vonatkozású is van: a tavaly is induló YesYes zenekar, amelyben a kézdivásárhelyi Katona Tamás a dobos, ismét versenyez, illetve helyet kapott a vetélkedőben a Székelyudvarhelyről indult Monyo Project is.

A zsűriben az elmúlt évekből ismert Both Miklós kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere mellett új tagként Vincze Lilla és Nagy Feró ül majd. Vincze Lilla a nyolcvanas évek második felében a Napoleon Boulevard énekesnőjeként vált ismertté, jelenleg szólóban dolgozik és zenepedagógusként is tevékenykedik. Nagy Feró a negyven éve működő Beatrice énekese, dalszövegírója.

„Fontos az egyéniség, keresni fogom a kísérletező szellemet, az egyediséget” - fogalmazott a sajtóbemutatón Vincze Lilla. Nagy Feró azt emelte ki, hogy szeretne mindenkinek segíteni és különösen figyelni fog a dalszövegek minőségére.

Szintén új lesz az egyik műsorvezető, Dallos Bogi; A Dalban háromszor versenyzett énekesnő csatlakozik Fehérvári Gábor Alfrédhoz.

A Dal 2019. január 19-től hat héten át szombatonként látható a Duna Televízióban, a döntőt február 23-án rendezik, akkor derül ki, melyik lesz Magyarország legjobb dala.

A versenybe bejutott előadók között van A Dal két korábbi győztese: a 2014-ben első Kállay-Saunders András most duóban indul The Middletonz néven és újra versenybe száll a tavalyi győztes Pápai Joci. Mellettük számos korábbi induló - Antal Tímea, Berkes Olivér, Kyra, a Leander Kills, Oláh Gergő, Petruska és a YesYes -, valamint már befutott előadók - Deniz, a Konyha, Pátkai Rozina, Hajdu Klára -, és a nagyközönség számára kevésbé ismert zenészek produkcióját láthatják a nézők. 

Mint elhangzott, a műsorban 2019-ben ismét több különdíj lesz: keresik a legjobb dalszövegírót, felfedezettet és újra megrendezik az online Akusztik Dalversenyt is. 

A Dal 2019 teljes mezőnye (előadó - dalcím):

Acoustic Planet - Nyári zápor
Antal Tímea feat. Demko Gergő - Kedves Világ!
Berkes Olivér – Lighthouse
Deniz - Ide várnak vissza
Diana - Little Bird
Fatal Error – Kulcs
Gotthy - Csak 1 perc
Hajdu Klára - You're Gonna Rise
Hamar Barni – Wasted
Heatlie Dávid - La Mama Hotel
Konyha - Százszor visszajátszott
Kyra - Maradj még
Leander Kills – Hazavágyom
Mocsok 1 Kölykök – Egyszer
Monyo Project - Run Baby Run
Nagy Bogi – Holnap
Nomad - A remény hídjai
Oláh Gergő - Hozzád bújnék
Pápai Joci - Az én Apám
Pátkai Rozina – Frida
Petruska - Help Me Out of Here
Ruby Harlem – Forró
Salvus – Barát
Szekér Gergő - Madár, repülj!
The Middletonz – Roses
The Sign – Ő
USNK – Posztolj
Váray László - Someone Who Lives Like This
Vavra Bence – Szótlanság
YesYes - Incomplete

Kapcsolódók

Kimaradt?