Elárasztotta a közösségi oldalakat a kolozsvári „szuperhold”

Hét méter átmérőjű „szuperholdat” függesztettek fel a kolozsvári piarista templomban. A brit Luke Jerram vándorinstallációja, a Museum of the Moon tömegeket vonz, a közösségi oldalakat elárasztották a látványosságról készült képek.

A kultúrákon átívelő holdkultuszt és a tudományos kutatás eredményit ötvöző installáció a világot járja, Kolozsvárra épp Ausztráliából érkezett a Lights ON projekt meghívására. A hét méter átmérőjű gömb a NASA fényképei alapján 1:500 000 arányban jeleníti meg az égitestet, azaz minden centimétere öt kilométernyi holdfelszínnek felel meg. A „holdmúzeum” december 14-ig látható a kolozsvári templomban. A szokatlan kiállítás megosztja a híveket, ugyanis az installáció csodájára járó, beszélgető, fényképező tömeg zavarja azokat, akik imádkozni, elcsendesülni térnének be a templomba, derül ki a Főtér.ro portál cikkéből. Az installáció egyébként délelőtt tíz és este tíz között látogatható, ha éppen nincs szertartás.

A Museum of the Moon csak az egyik a városban 45 napig látható fényinstallációk közül: a Lights ON projekt keretében hét művész munkái láthatóak Kolozsvár központjában, ezeket meg lehet nézni vezetett séta keretében is, amely minden este hat órakor indul a főtéri karácsonyi vásárból.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Gebe Alpar (@gebealpar) pe

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Raluca Nut (@raluca_makeup_artist) pe

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Alexandra Rus (@alexandrarus86) pe

 

Kapcsolódók

Kimaradt?