A mesterséges intelligenciáról, a popkultúráról és az online térről szól a jubiláló Kommunikációs Napok

Hogyan keveredik a kommunikációtudomány akár önmagától teljesen eltérő területekkel? Mi az a médiakonvergencia és hogyan befolyásolja a mindennapjainkat? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet végzős hallgatói a X. Kommunikációs Napokon 2018. december 7-8-án.

A Kommunikációs Napok elérte az első kerek évfordulót: a BBTE kommunikáció és közkapcsolatok szakos végzősei tizedik alkalommal szervezik meg a konferenciát. Idén a konvergencia tematikáját dolgozzák fel a diákok, neves belföldi és külföldi szakemberek segítségével, magyar és román nyelvű előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken.

Ízelítőként, jelen lesz az eseményen többek között Bodolai László, az Index.hu ügyvédje, aki az online tér és a törvénykezés viszonyáról mesél majd. Seer László, marketing szakember, azt fogja kifejteni, hogy miért is fogadja el a társadalom egyre gyorsabban a technika és a mesterséges intelligencia fejlődését. Guld Ádám és Keszeg Anna a populáris kultúra kutatói, arról beszélnek majd, milyen pályafutása volt az EMO-nak, mint stíluskultúrának a médiában.

Fülöp Ármeán Otília a virtuális valóság különféle felfogását vázolja, Bátori Anna pedig azt szemlélteti majd, hogyan dolgozzák fel a filmekben az ember és a gép konvergenciájának tematikáját. Az HBO Europe munkatársai, Pinczés-Pressing Ádám a PR, a marketing és a média elemeinek együttes használatát, Angyalosy Eszter a történetmesélés változatait fogja bemutatni.

Az eseményt a BBTE Politika-, Közigazgatás és Kommunikációtudományi karának épületében tartják (Traian Moșoiu / Zápolya u. 71. sz.). A belépés ingyenes. A szervezők hamarosan jelentkeznek a részletes programmal, addig is további információkért érdemes ellátogatni a Facebook-oldalukra.  

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?