Marosvásárhelyen találkoznak hat ország színinövendékei

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem negyedik alkalommal szervezi meg a Színházi Iskolák Találkozóját november 18-25. között.

A vasárnap kezdődő nemzetközi eseményen a németországi Athanor Akadémia, a szerbiai Újvidéki Akadémia, a Belgrádi Művészeti Egyetem, a szlovákiai Pozsonyi Színművészeti Akadémia, a horvátországi Zágrábi Egyetem Drámai Művészetek Akadémiája, a moldovai Zene, Színház és Képzőművészeti Akadémia mellett az összes romániai színházművészeti egyetem diákjai is jelen lesznek bukaresti, kolozsvári, krajovai, konstancai előadásokkal, közölték a szervezők.Az egy héten át tartó sűrű programot színházi előadások mellett a művészetis diákok számára szervezett műhelymunkák egészítik ki, olyan nemzetközileg elismert színházi alkotók és oktatók vezetésével, mint Andreea Belu, Lucian Matei, Gelu Badea, Oana-Cristea Grigorescu, Andrei Popov, Oleg Mardari, Ioan Ardelean, Decebal Marin, Daniela Cojan, Florin Vidamski, Aleksander Ivanovski, Marija Milenković, Carolina Mano.

A fesztiválműsort tarkító könyvbemutatók, épületvetítés, és koncertek – Ada Milea és Vizi Imre fellépései –, akárcsak a színis előadások ingyen látogathatók. A teljes program itt böngészhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?