Később osztják az Oscarokat jövőre

A jövő évi téli olimpia miatt az Amerikai Filmakadémia két héttel későbbre tolta Oscar-díjainak átadását: a hollywoodi díjszezon fénypontját jelentő gálát 2014. március 2-án tartják.oscar szobor

A téli olimpiát 2014. február 7. és 23. között rendezik meg az oroszországi Szocsiban. A dátum az amerikai filmipar több fontos díjátadó ceremóniájával ütközik. Ezért várhatóan több filmes szervezet elcsúsztatja díjátadóit, hogy ne essenek az olimpiai közvetítések idejére.

A hollywoodi színészcéh (SAG) már be is jelentette, hogy díjainak rendszerint január végi átadását január 18-ra hozta előre.

Az Amerikai Filmakadémia (AMPSA) hétfőn közölte a jövő évi díjkiosztó dátumát, és egyúttal jelezte, hogy 2015-ben már ismét február 22-én rendezik meg a rendszerint nagy nézettségű gálát. A 2014-ben 86. alkalommal megrendezésre kerülő Oscar-gálát megelőző jelöléseket január 16-án hozzák nyilvánosságra.

A díjszezon másik nagy figyelemmel kísért eseménye, a Golden Globe-díjátadó 2014-es időpontjáról egyelőre nincs hír. A ceremóniát az utóbbi tíz évben általában január közepére időzítették.

Kimaradt?