Otello a kolozsvári Mátyás-ház előtt énekel

Csütörtökön este fél héttől mutatja be új előadását a Kolozsvári Magyar Opera. Giuseppe Verdi Otello című operájára utcai flashmobbal invitálták a közönséget múlt vasárnap a Mátyás király szülőháza előtti téren.

A flashmobról a Sapientia – EMTE másodéves hallgatói készítettek videót, amit vissza lehet nézni az opera Facebook oldalán.

A Verdi-opera rendkívüli népszerűsége a címszereplő borzongatóan tragikus történetének köszönhető, fogalmaz az opera közleménye. Otello ugyanis nemcsak szerelemféltő férj, hanem brutális gyilkos is, az elmezavar határán és jóval túl minden moralitáson. A nézőtérről látszhat akár szerencsétlen nyomorultnak is, az opera színpadán azonban bőszen daloló ura egy világnak, amelyet ugyan nem ő teremtett, de amelyet saját, nagyon is emberi hiszékenysége miatt, már-már isteni gesztussal tudhat lerombolni.
Az előadásban Marius Budoiu, Egyed Apollónia, Kálmándi Mihály, Veress Orsolya, Pataki Adorján, Bardon Tony, Szilágyi János, Sándor Csaba, Peti Tamás Ottó és Oprean Simina látható. 

Az új Otellót Albu István rendezte, vezényel Jankó Zsolt. A produkció létrehozásában a rendező alkotótársa volt Tenkei Tibor díszlettervező, Bocskai Gyopár jelmeztervező, Jakab Melinda koreográfus, Kulcsár Szabolcs karigazgató, Barabás Sándor, Ferenczi Endre hangversenymesterek, Nagy Gergő korrepetitor és Szabó Jenő rendezőasszisztens.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?