Erdélyi Magyar Televízió: 10 éve életünk képe

Erdélyi Magyar Televízió: 10 éve életünk képe


-A A+

Az Erdélyi Magyar Televízió immár egy évtizede láttatja a hazai magyar közösség életét. Ünnepi hetek következnek a csatorna életében – hangzott el az ETV vezetőinek csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az Erdélyi Magyar Televízió 2008. július elsején kezdte el a kísérleti adások földi sugárzását, októbertől a napi híradó gyártását, majd novembertől bekerült az első kábelhálózatba is. A tíz év alatt az Erdély TV félmillió interjú, riport és tudósítás, több ezer műsor és több száz film révén az erdélyiek legfontosabb helyi csatornájává vált.

Idén csaknem 400 ezer nézőt, közel 25 ezer Facebook- és több tízezer Youtube-követőt sorakoztat fel maga mögött, illetve Instagramon láttatja a televíziós háttérmunkát. Tíz év alatt több mint 40 magazinműsor indult el, amelyek közül jelenleg 15 saját gyártású műsort közvetít hetente az Erdély TV, amely, a felmérések alapján az erdélyi magyarok kétharmadát éri el – összegezte a megvalósításokat Szepessy Előd főszerkesztő.

Az Erdélyi Magyar Televízió a legnagyobb lefedettséggel és nézettséggel rendelkező, magyar nyelven sugárzó televízióadó Romániában. Igencsak fontos intézmény ez az erdélyi magyarság életében – hangsúlyozta Szép Gyula a Janovics Jenő Alapítvány kuratóriumának elnöke. Soós Attila ügyvezető igazgató pedig az Erdély TV-t műszaki szempontból az első tíz romániai televízióadó közé sorolta.

Az Erdélyi Magyar Televízió több csatornán és eszközzel, számos régi és új munkatárs bevonásával, partnerek segítségével nyomatékosítja a jelenleg legfontosabb üzenetét: 10 éve életünk képe. A tv fennállásának tizedik évfordulójára ünnepi kampányt szervez, amely hivatalosan november 11-én, 13 óra 30 perckor az Üzenet szeretettel műsor különkiadásával indul.

Az Erdély TV alapítói, felelős szerkesztői, egykori munkatársai és a tv-hez köthető személyek révén tekint vissza az elmúlt évtizedre, kiemeli a mérföldköveket, megmutatja a jelent, a fejlődést és a terveket. Ünnepi hetek következnek november 12-től december végéig: a tv képernyői, az online felületek, a médiapartnerek termékei és a kültéri reklámfelületek hirdetik, hogy 10 éves az Erdély TV.

A kampány kiemelkedő mozzanata a december 17-ei Ünnepi Gálaműsor, a marosvásárhelyi Kultúrpalotában, ahova egykori és jelenlegi munkatársait, a tv életében fontos szerepet betöltő személyeket, támogatókat és nézőket egyaránt meghívja a tv. Az ünnep pillanatain túl az Erdély TV arra készül, hogy a következő tíz évben is hitelesen és változatosan tudja megmutatni életünk képeit.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X