Három naposra bővült a Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó

A Hargita Nemzeti Székely Népi együttes Erdély.ma – Levelek Londonba című előadása nyitja november 22-én, csütörtökön a három naposra bővült Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozót. Több székelyföldi nagyszínpadi produkciót láthatnak a kolozsvári népzene- és néptánckedvelők.

Az Ördögtérgye Néptáncegyüttes szervezte néptánctalálkozón jelen lesz a nyárádszeredai Bekecs Néptáncszínház centenáriumhoz kapcsolódó előadása, az Ember az embertelenségben is.Ezekre az előadásokra online, illetve a helyszínen az előadás előtt vásárolhatóak meg a 25 lejes belépők. Aki mindkét produkciót látni szeretné, 40 lejért válthat kedvezményes bérletet.

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes gyermekelőadását, a Pöttöm Palkót is sikerült meghívni, erre Nyitrai Ágnes főszervezőnél lehet elővételben jegyet igényelni a 0741 186589-es telefonszámon.

A találkozó helyszíne idén is a Diákművelődési Ház, a nagyszínpadi előadások mellett az előcsarnokban kap helyet a szombat délelőtti kézműves vásár, a MókaTárral és a Mocorgóval közösen szervezett gyermekfoglalkozások, Antal Imola, Antal Eszter és Mátéfi Zita folk kollekcióinak bemutatója. Both József és Szabó Tamás Roma mesterségek képekben című könyvét élőzenei kísérettel az épület első emeletén mutatják be.A találkozó szombat este a hagyományos gálaműsorban csúcsosodik, szintén a Diákművelődési Házban. A Jótékonysági koncertsorozat mestereinkért című előadásban kolozsvári és Kolozsvár környéki táncházzenészek lépnek fel, a kolozsvári Bogáncs, Kalotaszeg, Szarkaláb, Zurboló, Ördögtérgye, a szamosújvári Kaláka és Cuháré, illetve a szegedi Délikert Möndörgő néptáncegyüttesekkel együtt.

A Kolozsvári Népzene- és Néptánctalálkozó mindhárom napja este kilenctől táncházzal zárul a Heltai FolkCenterben. Részletek az Ördögtérgye Néptáncegyüttes honlapján, vagy a rendezvény Facebook-oldalán érhetők el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?