banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Lett bandával turnézik Erdélyben a FUNKorporation

Közös erdélyi turnéra indul a kolozsvári FUNKorporation zenekar és a lett Very Cool People banda. Mindkét együttes funkot játszik, olyan más műfajok elemeivel színezve, mint a jazz, a reggae, a rock, vagy a folk, a klezmer és a balkán, és mindkét banda esetében fontos a markáns vokál.

A Very Cool People Lettország fővárosából, Rigából érkezik Erdélybe. A jazz-funk együttes, számos elemet használ a surf, rock, klezmer és hip-hop stílusokból is, így energikus, modern, táncparkettre való zenét hoznak létre. Eddig négy albumot adtak ki, mindegyiket jelölték a lett zenei díjak valamelyik kategóriájában.

A Funkorporation együttes 2011-ben alakult Kolozsváron, 2012 májusában megnyerték az erdélyi Médiabefutó tehetségkutató verseny ének-zene kategória fődíját, augusztusban nagysikerű koncertet adtak a Félsziget fesztiválon, míg novemberben a TIMAF (Transilvania International Art and Music Festival) fődíjasai lehettek. A dobbantás óta több mint 250-szer léptek már fel, a 2015-ös kolozsvári Jazz in the Park versenyén második, a szatmári Utcazene Fesztiválon harmadik díjat nyertek. Az együttes titka: Funky groove-ok, merész basszus, igazán különleges vokál, finoman fűszerezett népzenei elemek, erős fúvósok, egy kis jazz-el, ska-val,  reggae-vel megbolondítva.

Az ötállomásos turné november 7-én a kolozsvári Atelier Caféban indul, további állomásai Marosvásárhely (november 8., Jazz and Blues Club), Szatmár (november 9., Gravel Room), Nagyvárad (november 10., Moszkva kávézó) és Temesvár (november 11., Reflektor venue).

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?