Lett bandával turnézik Erdélyben a FUNKorporation

Közös erdélyi turnéra indul a kolozsvári FUNKorporation zenekar és a lett Very Cool People banda. Mindkét együttes funkot játszik, olyan más műfajok elemeivel színezve, mint a jazz, a reggae, a rock, vagy a folk, a klezmer és a balkán, és mindkét banda esetében fontos a markáns vokál.

A Very Cool People Lettország fővárosából, Rigából érkezik Erdélybe. A jazz-funk együttes, számos elemet használ a surf, rock, klezmer és hip-hop stílusokból is, így energikus, modern, táncparkettre való zenét hoznak létre. Eddig négy albumot adtak ki, mindegyiket jelölték a lett zenei díjak valamelyik kategóriájában.

A Funkorporation együttes 2011-ben alakult Kolozsváron, 2012 májusában megnyerték az erdélyi Médiabefutó tehetségkutató verseny ének-zene kategória fődíját, augusztusban nagysikerű koncertet adtak a Félsziget fesztiválon, míg novemberben a TIMAF (Transilvania International Art and Music Festival) fődíjasai lehettek. A dobbantás óta több mint 250-szer léptek már fel, a 2015-ös kolozsvári Jazz in the Park versenyén második, a szatmári Utcazene Fesztiválon harmadik díjat nyertek. Az együttes titka: Funky groove-ok, merész basszus, igazán különleges vokál, finoman fűszerezett népzenei elemek, erős fúvósok, egy kis jazz-el, ska-val,  reggae-vel megbolondítva.

Az ötállomásos turné november 7-én a kolozsvári Atelier Caféban indul, további állomásai Marosvásárhely (november 8., Jazz and Blues Club), Szatmár (november 9., Gravel Room), Nagyvárad (november 10., Moszkva kávézó) és Temesvár (november 11., Reflektor venue).

Kapcsolódók

Kimaradt?