Zágoni Balázs sci-fijét is Margó-díjra jelölték

A legjobb elsőkönyvesnek járó Margó-díjra jelölték a kolozsvári Zágoni Balázs ifjúsági regényét, A Gömböt. A tízes listán Csutak Gabi Ceaușescu-korban játszódó novelláskötete is szerepel.

A budapesti Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár keretében negyedik alkalommal átadott Margó-díjra minden eddiginél több, 52 nevezés érkezett, írja a Könyves Blog. Elkészült a rövidlista, ezekből választja majd ki a legjobb első prózakötet szerzőjét a zsűri. A Margó-díjról Nagy Kata, a József Attila Kör elnöke, Czinki Ferenc, a Szépírók Társasága alelnöke, Antal Nikolett, a Fiatal Írók Szövetsége társelnöke, Dián Viktória KKM-Publishing Hungary program képviseletében, valamint Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál főszervezője dönt idén.

A tíz esélyes:
Csepelyi Adrienn: Belemenés – Futball és egyéb társművészetek
Csutak Gabi: Csendélet sárkánnyal
Donáth Mirjam: Mások álma
Frank Márton: Páratlanok 1. – A világ peremén
Fekete Judit: Az őrület határán – Kálmán Lili munkanélküli naplója
Hargitai Miklós: És bocsásd meg vétkeinket
Juhász Tibor: Salgó blues
Mécs Anna: Gyerekzár
Mezei Márk: Utolsó szombat
Zágoni Balázs: Fekete fény 1. – A Gömb

Az 500 ezer forinttal, próbatámogatással, kereskedelmi és médiatámogatással járó elismerést a Bookline, a KKM-Publishing Hungary program és az Aegon-díj támogatja, október 18-án, csütörtökön 16 órakor adják át a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár megnyitó programján a Várkert Bazárban.

Kapcsolódók

Kimaradt?