Identitás, közösségi alkotás, centenárium – évadot hirdetett a Váróterem Projekt

A Váróterem Projekt kolozsvári független színtársulat két bemutatóval készül 2018 második felében, korábbi előadásaikat különböző fesztiválokon is bemutatják.

A tavasszal bemutatott Ligetet (írta és rendezte: Botos Bálint) legközelebb a szatmárnémeti Északi Színház szervezte Tranzit Feszten mutatják be pénteken. Az előadás olyan kérdéseket fogalmaz meg, mint: kik vagyunk, és mi tesz minket azzá, akik vagyunk?; milyen örökségek alakítanak bennünket és hogyan?; az általunk cipelt „csomagok” miként hatnak környezetünkre?A román (AFCN) és a magyar nemzeti kulturális alap (NKA) által támogatott Fishez című közösségi előadást október 18-án mutatják be Kolozsváron. Az alkotócsapat, azaz Bodoki-Halmen Zsolt, Gábor Zsófia, Csepei Zsolt, Pál Emőke, Rácz Endre, Rend Orsolya, Sebők Maya, Sipos Júlia, illetve Sipos Krisztina rendező-koordinátor a test és az idő viszonyán keresztül kalauzol el minket egy furcsa, relatív világba, ahol bármi megtörténhet.Október 30-án a macedóniai Szkopjében megszervezett Skupi Festen mutatják be a függőségekről szóló Occupy Yourself című produkciót, Cosmin Matei rendezésében.

A társulat november elejétől új előadást készít elő Lovassy Cseh Tamás irányításával: a Románia 100 munkacímű előadás egy TV-műsor keretében szól többség és kisebbség viszonyáról, generációs különbségekről, vaskos médiamanipulációról. Az előadás szövegét is a rendező szerzi, a bemutató tervezett időpontja december közepe. A produkciót az AFCN támogatta a Románia 100 projekt keretében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?