Felújítják Bartis Attila első színházi rendezését Marosvásárhelyen

Ismét látható lesz Bartis Attila író, fotográfus első színházi rendezése, a Rendezés című előadás a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat előadásában, közölte a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház.

A szöveg ősbemutatója, egyben a marosvásárhelyi származású Bartis Attila színházrendezői debütje három évaddal korábban volt, most ismét műsorra tűzik a 14 éven felülieknek szóló előadást október 2-án, kedden este fél 8-tól a színház kistermében.„A titkok mindannyiunk életében jelen vannak. Ott keringenek körülöttünk: visszhangjuk a falból árad, képmásuk a tükörből. Mi pedig néha szeretetből elhallgatjuk őket, máskor munkaköri kötelességből vagy egyszerűen önszántunkból vallunk róluk. Szerintünk. De ez a saját igazságunk. Egyedül az életben maradás ösztöne sarkall arra, hogy eljátsszuk, tekintettel vagyunk a másik igazságára. Valójában mindannyian színészek vagyunk. Egy Möbius-szalag az életpályánk, amely mindig úgy fordul, hogy le ne essünk róla. Mindeközben pedig, valamiféle rejtett csoda folytán, háromdimenziós színpaddá alakul a kétdimenziós valóságunk” – olvasható az előadás ajánlójában.

A szereposztás tagjai Korpos András, P. Béres Ildikó, Kádár Noémi, Kiss Bora, Kilyén László, Bartha László Zsolt, Galló Ernő, Csíki Szabolcs, Varga Balázs, a látványtervező Márton Erika, a rendezőasszisztens Kölcze Kata.

Jegyek a Kultúrpalotában működő jegyirodában keddtől péntekig, 12.00 és 17.30 között, a színházi jegypénztárban keddtől péntekig 9.00-15.00 óra között és előadások előtt egy órával, valamint online válthatók.

Kapcsolódók

Kimaradt?