Centenáriumi produkciót mutatnak be Csíkszeredában

A nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes az Ember az embertelenségben című előadásával vendégszerepel szeptember 21-én és 25-én a Csíki Játékszín repertoárján. Az előadások 19 órától kezdődnek.

Az elmúlt 100 év történelmi eseményeit dolgozza fel, tánc-színházi eszközökkel a nyárádmenti táncegyüttes a produkcióban. A 20. század emberpróbáló történései nyomot hagytak Európán, a Kárpát-medence népei, ezen belül is a magyar-, székely-, és csángó közösségek szellemi, lelki épségét tépázta meg a háború. Emberi életek, sorsok pecsételődtek meg a vér, a veszteség és a gyász alatt, sokan még ma is személyes emlékeket őriznek ezekből az időkből. Az előadással azok előtt kívánnak tisztelegni, akik az életüket adták a hazájukért, családjukért, hogy gyermekeik egy jobb világban élhessenek, példát mutatva ezáltal emberségből és hitből – tájékoztat a Csíki Játékszín.

Az előadásban olyan képeket mutatnak be a tánc, a zene és a színpad nyelvén, amelyek megidézik a háborúba vonulók és az otthon maradottak életérzéseit egyaránt. Célja a történelem kiszolgáltatottságában élő emberhez való közelítés. Mindezt még személyesebbé teszik a szövegtördelékek, naplórészletek, a vetítések.

Az új éveadal kezdődően a bilete.ro elektronikus és online jegykiadó rendszerében vásárolhatók meg a belépők, akár otthonról is. A jegyek ára felnőtteknek 25 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lej, amelyeket a jegyirodában lehet kiváltani, illetve személyesen a Csíki Mozi épületében található jegypénztárban, hétköznapokon 9-től 11-ig és 15 órától 17 óráig. Online jegyvásárlás a www.bilete.ro oldalon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?