Olvasd el, és játssz velünk! – a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár vetélkedője

Ötödik alkalommal szervezi meg idén az Olvasd el, és játssz velünk! olvasás-népszerűsítő játékát a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár – közölték a szervezők.

A vásár gyermek és ifjúsági programjainak keretében sorra kerülő játék a szervezők szerint kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekek igényes kortárs irodalmi alkotásokkal ismerkedjenek meg és felkeltse az olvasókedvet azok körében is, akik csak barátkoznak a nyomtatott betűkkel. Az Olvasd el, és játssz velünk nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, tavaly már nemcsak Maros megyei, hanem Hargita és Kolozs megyei csapatok is jelentkeztek a több háromszáz kis- és nagydiákot megmozgató játékra.

A  24. könyves szemlét megelőző olvasójáték során a jelentkezőknek előre megadott könyveket kell elolvasniuk, majd játékos feladatokat megoldaniuk. A vásár szervezői három kategóriában, a korosztályok életkori sajátosságait és olvasói igényeit figyelembe véve hirdetik meg a játékot, a következő műveket jelölve ki az olvasásra:

  1. IV. osztály
     Berg Judit - Kertész Erzsi: A négy madár titka
  1. V-VI. osztály
    Szabó Róbert Csaba: Vajon nagyi és az aranyásók
  1. VII-VIII. osztály
    Zágoni Balázs: A gömb
  1. IX-XII. osztály
    Bódi Attila: Lázadni veletek akartam

A versenyre október 3-ig kell jelentkezniük a három fős csapatoknak, akik előválogatón vesznek részt.  A döntőbe jutó csapatok névsorát november 5-én teszik közzé.  A döntősök a 24. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra.A kategóriánként első 15 jelentkező csapat az olvasásra kijelölt könyvet ajándékba kapja.

Jelentkezés és további információ kategóriánként:

anegymadartitka@vasarhely.ro
vajonnagyiesazaranyasok@vasarhely.ro
agomb@vasarhely.ro
lazadniveletekakartam@vasarhely.ro

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?