Süsü, a sárkány és Hobo Nagyváradon

Szeptember 15-16-án, szombaton és vasárnap tartják a nagyváradi várban a Magyar Kultúra napjait.

A kétnapos rendezvényt idén a Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesület és a Szent László Egyesület közösen szervezi, a programról Mihai Jurca és Zatykó Gyula, a polgármester „magyarságügyi” tanácsadója számolt be kedden.

Mint elhangzott, tavaly mintegy nyolcezren látogattak ki a várba, az akkor három napos rendezvényre, szombaton és vasárnap voltak többen, idén ezért pénteken a színpadokat szerelik majd, szombattól várják a várba az érdeklődőket.

Szombaton és vasárnap 10 és 22 óra között kézművesek és őstermelők várják majd a vásárlókat. Az első napon 10 és 19, a másodikon 10 és 18 óra között tartják a kézműves-foglalkozásokat gyermekeknek, a hagyományos, fából készült játékokkal pedig szombaton 10 és 16, vasárnap 12 és 18 óra között próbálhatják ki a kisebbek.

Szombaton 14 órától, vasárnap pedig 10 órától láthatják a Fogi Gyermekszínház Süsü, a sárkány című előadását mindkét alkalommal a nyári színházban, s ugyanott lesz vasárnap 13 órától az Alma együttes koncertje. Szombaton 19 órától a kolozsvári Operettissimo, majd 21 órától Hobo koncertezik a nagyszínpadon, vasárnap 19 órától a Rackajam, 20 órától pedig a Hooligans lép fel.

Kapcsolódók

Kimaradt?