Dimény Áron lesz a Filmarcok sorozat vendége

A Filmarcok sorozat harmadik rendezvényét szervezi meg stúdiótermében csütörtökön, március 21-én 20 órától a Kolozsvári Állami Magyar Színház. Az est vendége Dimény Áron, aki már jelentős filmszínészi múlttal rendelkezik.

A Filmarcok sorozat új szemszögből mutatja be a közönségnek a Kolozsvári Állami Magyar Színház színészeit: olyan filmeket vetítenek, amelyekben a társulat tagjai is szerepelnek, a vetítéseket pedig közönségtalálkozó követi. A sorozat eddigi vendége volt Hatházi András és Lakatos Róbert (akinek egyik rövidfilmjében Kézdi Imola is játszik).Filmarcok Aron

A mozibajárók többsége valószínűleg Koltai Lajos Sorstalanság című filmjéből ismerte meg Dimény Áront: a 2004-ben bemutatott film Kertész Imre Nobel-díjas regényén alapul, Dimény Áron a főszereplő Köves Gyuri (Nagy Marcell) fogolytársát, Citrom Bandit játssza.

Dimény Áron legutóbb Silviu Purcărete Valahol Palilulán (Undeva la Palilula) című filmjének főszerepét játszotta: Serafimot, akit fiatal orvosként helyeznek ki az Isten háta mögötti városkába. Az álom és valóság között pengeélen táncoló, festői látványvilágú mozi kolozsvári premierjét a Kolozsvári Állami Magyar Színházban tartották tavaly áprilisban.

A Filmarcok legújabb rendezvényén a két említett film mellett a Mansfeld (rendező: Szilágyi Andor), az Europolis (rendező: Corneliu Gheorghiţă), valamint A vizsga (rendező: Bergendy Péter) című alkotásokból is láthatnak részleteket a nézők. A vetítést nyitott beszélgetés kíséri. Az est házigazdája Visky András.

Kimaradt?