Négy színt kell összegyűjteni a szentgyörgyi Kulturális Nyílt Napokon

Csütörtökön Kulturális Nyílt Napokkal indul a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat. Mint arról beszámoltunk, „Otthon a kultúrában" jelszó alatt a következő négy esztendőben tematikus évek fogják össze a Sepsiszentgyörgy, Székelyföld Kulturális Fővárosa kezdeményezést. Idén a sepsiszentgyörgyi kulturális rendezvények jó része az olvasás és a zene jegyében zajlik. A csütörtöktől szombatig tartó nyitórendezvény célja közelebb vinni a közönséget a sepsiszentgyörgyi kulturális intézményekhez, így három napig bárki beléphet a kulisszák mögé, beszélgethet intézményvezetőkkel, kulturális szervezőkkel vagy teázhat kedvenc színészeivel, de betekintést nyerhet a bábjáték világába is.

kultnyiltnapok resize masolatA rendezvény célja megteremteni a lehetőséget a közvetlen találkozásra az egyéni alkotókkal, művészekkel, művészeti csoportosulásokkal. A három nap alatt koncertek, nyílt próbák, műhelymunkák, fotókiállítások, könyvvásár, gyerekfoglalkozások, rendhagyó versóra, teázás színészekkel, cserebere, bulik várják az érdeklődőket, majd szombat este az Erzsébet parkból lampionokat eresztenek a magasba.

A Sepsiszentgyörgy, Székelyföld Kulturális Fővárosának szervezői logóvadászatot indítanak: a verseny során ki kell gyűjteni a rendezvénysorozat logójának négy elemét, amellyel a Kulturális Főváros pólóját lehet megnyerni vagy ingyenes részvételt a belépőjegyes programokra.

A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa négy tematikus évet foglal magába, a Hang és szó éve (2013 - zöld), a Játék éve (2014 – narancssárga), a Hagyomány éve (2015 - piros) és a Kép éve (2016 - lila). A nyitórendezvényen, a Kulturális Nyílt Napokon minden helyszín a programok tematikájának megfelelően kapott egy színt. A négy színt és ikont úgy lehet kigyűjteni, hogy négy különböző helyszínre kell ellátogatni a három nap alatt. A játékot még izgalmasabbá teszi, hogy joker helyszíneket is kialakítottak a szervezők, ahol a négy szín bármelyike beszerezhető.

A Kulturális Nyílt Napok helyszínei:

a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Kónya Ádám Művelődési Ház, Magyarország Kulturális Központja, a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér, a Tamási Áron Színház, valamint a Park vendéglő Di Stefano bárja, a Godó Café, a Huhuu Alkotóház, a Korzó Irish Pub, Kovászna Megye Művelődési Központja, a Tein Teaház, az Unitárius templom, az Andrei Mureșanu Színház, a Cimborák Bábszínház, és az M Studio Mozgásszínház, a Háromszék Táncegyüttes, a Keleti Kárpátok Múzeuma, a Míves Ház, a Székely Nemzeti Múzeum, a Bertis Pub, a Lábas Ház, a Szent György Pince és a Tribel vendéglő.

Kimaradt?