Friss európai filmeket vetítenek a héten Szászrégenben

Hétfőn kezdődik a Kerekerdő filmhét hetedik kiadása Szászrégenben: a friss európai filmtermés mellett gyermekműhelyeket, illetve Luiza Zan jazzénekesnő és Daniel Csikos koncertjét tartalmazza a kínálat.

Az augusztus 27-től szeptember 2-ig tartó kulturális rendezvényen hét filmet vetítenek szabadtéren a Kerekerdő amfiteátrumban, közölte a szervező K'Arte Egyesület. Műsoron a legjobb animációs filmnek járó európai filmdíj 2017-es nyertese, a Loving Vincent, az Arany Pálma-díjas A négyzet (The Square), az Ezüst Oroszlán-díjas Foxtrott (Foxtrot), a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-ot elnyerő Sötétben (Aus dem Nichts), az Arany Pálmáért versenyző Jupiter holdja és az izlandi EDDA-díjátadón taróló A fa alatt (Undir trénu).Az Eugen Nicoară Kultúrházban további két 2018-as romániai alkotást, a Străjerii és a România neîmblânzită címűeket vetítik a gyerekeknek szóló program részeként, ugyanennek része lesz a teljes héten át tartó képzőművészeti foglalkozás is.

Luiza Zan jazzénekesnő, aki először lép fel a Maros megyei városban csütörtök este hétkor koncertezik Daniel Csikos zongoristával, aki a kolozsvári zeneakadémia végzettje és a Kerekerdő régi partnere.

A belépés minden eseményre ingyenes, a részletes program itt található.

Kapcsolódók

Kimaradt?