Egy díszlettartó szög okozta Pethő Anikó színpadi balesetét

Elmarad a Kolozsvári Állami Magyar Színház soron következő, Julie kisasszony című előadása, amelyben a pénteki balesetben megsérült Pethő Anikó játssza a főszerepet.

julie masolatAz intézmény közleménye szerint a március 19-én kedden este 8 órára műsorra tűzött Julie kisasszony című előadás helyett a Kenyérzseb című, Albu István rendezte előadást játsszák. A már megvásárolt jegyek érvényesek a Kenyérzseb című előadásra vagy átírathatók a Julie kisasszony legközelebbi előadására, április 10-én 20 órától. 

Mint később kiderült, egy díszlet-oszlopot tartó szög törött el a kolozsvári Don Juan ünnepélyes lakomája című előadáson, ez volt az egyik szereplő, Pethő Anikó sérülésének oka. Az esetet most a Munkavédelmi Felügyelőség vizsgálja ki.petho a biro istvan

Mint ismeretes, a Don Juan ünnepélyes vacsorája március 15-ei, pénteki előadásán a díszlet eldőlt, a fején találva el a fiatal színésznőt. Az előadáson jelen lévők tanúsága szerint a sérült azt kiáltotta, hogy betört a feje, mint azonban a kórházi vizsgálat eredményei mutatják, nem történt nagyobb baja, a kórházból rövid idő alatt kiengedték. Az elmaradt előadást pénteken, április 5-én délután 6 órától nézheti meg a közönség, az áprilisi előadásra érvényesek a március 15-ére megvásárolt jegyek.donjuanoszlop

Lőrincz Ildikó, a színház sajtófelelőse a maszol.ro-nak elmondta, az előadásban díszletként szolgáló oszlopokat többet nem bízzák pusztán a szögekre, fentről is kikötik ezentúl.

Kimaradt?