Második alkalommal szervezi meg utcaszínházi fesztiválját a Puck bábszínház

Erdély, gyerekeknek és családoknak szóló fesztiválját, a Wonderpuck Nemzetközi Utcaszínház Fesztivált második alkalommal, az iskolaév kezdetekor, szeptember 14. és 16. között szervezi meg a Puck Bábszínház. A fesztivál keretében az érdeklődő családok szabadtéri utcaszínházi produkciókat tekinthetik meg, belépődíj nincs.

A közlemény szerint társadalmunk esztétikai és színházi értékrendje egyre gyengül, ezért a rendezvény célja az, hogy komplex, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló produkciók révén próbálják meg a nézők színházi és kultúrafogyasztó igényét fejleszteni. A háromnapos, belépődíjmentes rendezvény során a művészet egyetemes nyelvén készült produkciókkal szeretnének kiemelkedő kulturális élményt nyújtani a résztvevőknek.

Az idén már második alkalommal megrendezett WonderPuck Utcaszínház Fesztivál játéktere bővül, a Főtér mellett a Múzeum téren, illetve Bonchidán, a Bánffy-kastélynál is szerveznek előadásokat. Az idei fesztivál három részre tagolódik: az óvodások és kisiskolások WonderPuckjára, a tizenévesek WonderPuckjára, valamint az Egyesülés Centenáriumát ünneplő WonderPuckra.

A hazai és külföldi társulatok által bemutatott utcaszínházi produkciók révén a Wonderpuck Utcaszínházi Fesztivál szeretne a hasonló jellegű európai rendezvények élvonalába kerülni.

A tavaly első ízben megrendezett, 30 előadást és 300 előadót felvonultató Wonderpuck Utcaszínház Fesztivál is nagy sikert aratott, a háromnapos rendezvény produkcióin több, mint 17 ezer néző vett részt.

Kapcsolódók

Kimaradt?